Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Faházat építettek

Faházat építettek Cseperedő

Az apa–fia tábor után július 4–7. között az apák és lányaik verték fel a sátrat Bodzavám határában, az Üvöltő vízesés mellett.

A budapesti Férfiak Klubja kezdeményezése Háromszéken is követőkre talált. Az apa–fia tábort ötödik alkalommal szervezték meg idén 40 felnőtt és 50 gyerek részvételével, míg az apa–lánya táborra másodjára került sor, a foglalkozásokba 26 apa és 36 lány kapcsolódott be, tudtuk meg Barta Vilmostól, a Kovászna Megyei Férfiak Klubja tagjától, az esemény egyik szervezőjétől.

A négynapos együttlét alatt az apák és fiaik egy kisebb rönkházat építettek farkasfog technikával, melyet a lányokkal lebontottak, és a fortyogói piknikezőhelyre szállítottak, ahol a tavaly elültetett „Férfi felelősség diófája” szomszédságában újra összerakták.

Hirdetés
Hirdetés

– Mindannyian sátorban laktunk, közösen főztünk és ettünk, beszélgettünk a családról, a családmodellről, a férfiak és nők szerepéről, a felnőtté válásról. Megismertük egymást, csapatban dolgoztunk. Hihetetlen érzés majdnem idegen egyénekkel, egy ilyen csapat munkát ilyen sikerrel zárni – magyarázta Barta Vilmos.

A Férfiak Klubja az apák családi és társadalmi felelősségvállalásának, értékközpontú példamutatásának fontosságára irányítja a figyelmet. A mozgalom tagjai szerint a férfiak egyre inkább kiesnek a jövő nemzedék neveléséből, ezért a programok célja a férfi értékek továbbadása, a jövő generáció erkölcsi alapjainak megerősítése az apák különleges, példamutató részvételével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük