Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A gyerekekre fókuszálnak

Nemrég indult Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Kid nevű startup vállalkozás, amely gyerekprogramok, táborok, események szervezésével foglalkozik.

Grüman Éva Orsolya ötletgazda elmondta, a helyi piacot feltérképezve rájöttek: nagyon kevés a minőségi és nevelő, oktató jellegű program a térségben. Az 5–12. év közötti gyerekek számára igyekeznek színes eseményeket szervezni, főleg a nyári szünidő ideje alatt, de nem csak. Grüman hozzátette: kétgyerekes anyaként tudja, melyek a gyerekes szülők és a gyerekek igényei, többéves ifjúsági szervezői tapasztalata pedig motiválta a szervezésre. Mint kifejtette, a különböző tevékenységekkel mentőövet nyújthatnak a szülőknek a kezdeményezés által, hiszen a vakáció ideje alatt nehéz megoldani azt, hogy hol, kivel legyen a gyerek, amíg a szülők dolgoznak.

Éppen ezért, a nyár folyamán három, interaktív, szórakoztató, non formális nevelő célzatú tábort is meghirdettek. A táborok tematikáját a mindennapi gondok köré építették: lesz zöld tábor a környezettudatosság jegyében, román nyelvtábor és kreativitást erősítő tábor is.

Hirdetés
Hirdetés

A Zöld sziget nappali tábor augusztus 18–23. között lesz, és olyan izgalmakat kínál, mint ismerkedés az erdővel, az erdő lakóinak felfedezése, nyomkeresés, szezonális gyógynövények megismerése, valamint természetvédelmi alapismeretek.

A TarkaBarka nappali alkotótábor augusztus 12–16. között lesz, célja a gyerekek kreativitásának és kézügyességének a fejlesztése, ahol a tevékenységek a gyerekek képességeihez igazodnak: gipszöntés, gyöngyfűzés, batikolás, dekorációs díszek készítése, mag-mandala, kézimunkázás. Az újszerű technikák elsajátítása mellett felelevenítik a régi mesterségeket is játékos módszerekkel.

A Tanuljunk románul! nappali tábor időpontja augusztus 26–30., és célja a román nyelv gyakorlása, a beszédkészség fejlesztése játékos kommunikációs gyakorlatok által. A gyerekek nyelvtudását játékos, de ugyanakkor hatékony módszerekkel fejlesztik, szakképzett oktatók foglalkoznak a gyerekekkel.

A táborokra a 0733.672.329-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. július 29., 16:55
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Talan jobb lesz ez a nappali roman bejaros tabor, mint a Kezdivasarhelyen a ruhagyar altal promovalt, ket pedagogus jelenleteben megszervezett. (jogi okok miatt nem irok neveket).