Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az ország déli, keleti és középső részében eső, a hegyvidéken havazás várható

Az ország déli, keleti és középső részében eső, a hegyvidéken havazás várható Életmód

Újabb, csapadékra és jegesedésre vonatkozó, az ország keleti, déli és középső részét érintő figyelmeztetést adott ki szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A hegyvidéken pedig elsőfokú (sárga jelzésű) riasztást adtak ki havazásra a meteorológusok.

Hirdetés
Hirdetés

Az előrejelzés szerint szerda 14 órától péntek délután 3 óráig csapadékra kell számítani az ország déli, keleti és középső részében, a leeső csapadék mennyisége elérheti a 15-25 litert négyzetméterenként, valamint elszigetelten meghaladhatja a 30 litert négyzetméterenként.

A csapadék főként eső formájában várható, ám Moldova északi részében szerda estétől csütörtök reggelig nagy valószínűséggel havazni fog. Az ország keleti részében és elszórtan a többi régióban is jegesedés is lehetséges.

A szél helyenként megerősödik, a széllökések sebessége eléri a 45-55 kilométeres sebességet óránként.

A hegyvidéken havazni fog, csütörtökön és pénteken az alacsonyabban fekvő részeken azonban vegyes csapadékra kell számítani, ami elősegíti a jegesedést. A szél időnként meghaladhatja a 60-70 kilométer/órás sebességet.

A sárga jelzésű havazási riasztás szerda délután 5 órától péntek délután 3 óráig érvényes a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban. Az 1400 méternél magasabban fekvő területeken jelentős mennyiségű hó rakódhat le. A szél is megerősödik, a gerinceken óránként több mint 90-100 kilométeres sebességgel fújhat. A hóviharok miatt csökkennek a látási viszonyok.

A Bánság déli, Olténia és Munténia északi részében, illetve Moldova délkeleti felében jelentős mennyiségű eső eshet: 30-40, elszigetelten 50-70 liter négyzetméterenként.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük