Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az idei tél leghidegebb reggelére ebredtünk szerdán

Az idei tél leghidegebb reggelére ebredtünk szerdán Életmód

A szerdára virradó éjszaka mérték az idei tél eddigi legalacsonyabb hőmérsékletét Hargita megyében, Csíkszeredában mínusz 12,3, Maroshévízen mínusz 12,2 Celsius-fok volt. Kovászna megyében Bodzafordulón volt a leghidegebb.

A nagyszebeni regionális meteorológiai központ szolgálatos meteorológusa, Narcisa Milian tájékoztatása értelmében fagyos volt az éjszaka Gyergyóalfaluban is, ahol mínusz 11,3 fokot mutattak a hőmérők. A legmagasabb hőmérsékletet Székelyudvarhelyen jegyezték, ott mínusz 8,8 Celsius-fokig hűlt le a levegő.

Hargita megyében megszokottak ezek a hőmérsékleti értékek, a helybéliek hozzászoktak a hosszú, fagyos télhez. A csíkszeredaiak szerint egyébként idén később köszöntött be a tél, mint más években, amikor már októberben vagy novemberben fagypont alá süllyedt a hőmérők higanyszála. Idén ez volt az első alkalom, amikor mínusz 10 fok alá csökkent a hőmérséklet. 

Kovászna megyében Bodzafordulón volt a leghidegebb, ott mínusz 11,8 fokig csökkent a hőmérő higanyszála, Sepsiszentgyörgyön mínusz 10,7, Baróton mínusz 9,9, Kézdivásárhelyen mínusz 9,6 fok volt a leghidegebb órában. A Lakócza-tetőn mínusz 14 fokot regisztráltak. 

forrás: Agerpres

fotó: ANM

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük