Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Virgil Musta: vannak kórházak, ahol már túlterheltek az intenzív osztályok

Virgil Musta: vannak kórházak, ahol már túlterheltek az intenzív osztályok Románia

Románia Olaszország helyzetébe kerülhet, a súlyos koronavírus esetek hamarosan meghaladhatják az egészségügyi ellátó rendszer kapacitását – figyelmeztet Virgil Musta, a temesvári járványkórház sztárorvosa. A szakember a Digi24-nek elmondta, a legtöbb intenzív osztály tele van, vagy akár kapacitása fölött működik.

Hirdetés
Hirdetés

„Több mint két hete emelkedő a tendencia. Ez aggaszt minket, mivel így hamarosan túlterheli az egészségügyi rendszert a rengeteg eset. A tünetmentes vagy enyhe tüneteket mutató pácienseket el lehet különíteni otthon vagy karantén központokban, a súlyos és kritikus állapotban levők esetében azonban nincs alternatívája az intenzív terápiának. Vannak kórházak, ahol az intenzív osztályok már tele vannak, vagy kapacitásukon felül működnek. Erre nagyon oda kell figyelnünk, mivel a betegség lefolyását nem tudjuk előrejelezni” – mondta el az orvos.

„Ha nem értjük meg, nagyon súlyos lesz a helyzet, mert ami most történik, annak a hatásait két hét múlva fogjuk érzékelni. Megtörténhet, hogy két hét múlva robbanásszerűen növekedni fog az esetszám, és akkor nem lesz mit tennünk. Olaszország vagy Franciaország sorsára juthatunk, ahol a drámai helyzet az egész társadalmat érintette” – figyelmeztet Virgil Musta.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük