Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A postások kézbesítik a fűtéstámogatást

A postások kézbesítik a fűtéstámogatást Hírösszefoglaló

A Román Posta intézi a rászorulóknak a kormány által biztosított fűtéstámogatás kézbesítését, a postásokat optikai leolvasókkal látják el, a pénz pedig február 20-án érkezik – jelentette be Marcel Boloş, az európai uniós alapokért felelős tárca vezetője.

A miniszter Digi 24 hírtelevízió vasárnap esti műsorában elmondta, azért esett a postára a választás, mivel az egyetlen olyan romániai entitás, amelynek vidéki kirendeltségei is vannak, így biztosítani tudja, hogy minden jogosult megkapja a támogatást. „Szintén fontos, hogy a postai utalvány révén biztosítani tudja az energiaszámlák kifizetését” – tette hozzá.

„Folyamatban van a szerződéskötés több mint 7200 optikai leolvasó beszerzésére, a leszállítási határidő 20 nap. Tehát gyakorlatilag a postások le fogják tudni olvasni a számlákat, a támogatás haszonélvezőjének pedig nem kell bemennie a postára. Igazságtalan sorokat generálni a postákon. Részleteiben kigondoltuk ezeket a mechanizmusokat, hogy az emberek hozzáférjenek a pénzhez” – magyarázta Marcel Boloş.

Jelezte egyúttal: a pénzek utalásának határideje február 20-a.

Mint ismeretes, az 1500 lejnél kisebb nyugdíjra jogosult személyek 1000 lejes, az 1501 és 2000 lej közötti nyugdíjra jogosultak 800 lejes, a 2001 és 3000 lej közötti nyugdíjra jogosultak pedig 600 lejes támogatásban részesülnek, két részletben. Az első részletet most, a másodikat pedig az ősszel kapják meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. február 9., 11:18
    ÉRTÉKELÉS: -1

    A papiron amit kaptam azon azt irja, hogy 700 RON tamogatast adnak, itt meg ugyolvastam, hogy 1000 Ron tamogatast kapok. Alljon meg a verekedes akkor a ket osszegbol melyik az igaz?