Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Nekünk az a feladatunk, hogy a víz legyen tiszta és folyamatosan elérhető!

„Nekünk az a feladatunk, hogy a víz legyen tiszta és folyamatosan elérhető! Kovászna megye

Kozsokár Attila, a háromszéki Közüzemek Rt. igazgatója a szolgáltatás minőségének javítását tűzte ki idénre. A megye azon négy városában – Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón –, ahol a cég gondoskodik a víz- és szennyvízszolgáltatásról, több javítást is terveznek.

 

Tavaly év végén a Közüzemek Rt. benyújtott egy 2 millió euró értékű pályázatot, amelyet intelligens vízórák szerelésére, a rendszer távoli vezérlését lehetővé tevő automatizálásra, a nagy, egy egységet alkotó hálózati részek kisebb szektorokra történő felosztására fordítanak majd – számolt be Kozsokár.

Sepsiszentgyörgyön, a Gyár utcában zajlik a közművek legfontosabb munkálata, és hasonló fontosággal bír a Gróf Mikó Imre utcában beütemezett javítás is, ami azért jelent kihívást, mert kábelmentesített központról lévén szó, rengeteg vezeték van a föld alatt, ami lassítja a munkatempót. A megyeszéken a Grigore Bălan sugárút Csíki és Híd utcák közötti részén cserélnek vezetéket, vizet vezetnek a Dohány és a Miorița utcákban – ez utóbbiban szennyvíz- és esővízelvezető csöveket is fektetnek le.

Kézdivásárhelyen rengeteg gondot okoztak a régi vízvezetékek, az ebből adódó csőtörések, a gyakori vízkiesések, illetve az ihatatlanná váló ivóvíz. A gyakori meghibásodások miatt csak vörös zónaként emlegetett gócpontokat a vezetékek módszeres cseréjével javarészt felszámolták– már csak a Gyár utcában maradt egy kevés munka, amit az ígéret szerint az év első részében elvégezve. A Kert utcában víz- és szennyvízvezetékeket fektetnek majd, illetve a Luther Márton és Domokos Pál Péter utcákba bekötik a vizet, és rácsatlakoztatják a szennyvízhálózatra.

Kovásznán, a Mihai Eminescu utcában két munka is zajlik, a bal oldali épületeket ellátó szennyvízvezetékeket kell cserélni, ezt kiemelten fontosnak határozta meg az igazgató. Egy óriási vízvezetékcseréről van szó, amelyre pályázati forrást keresnek, hiszen mostani árak szerint 3,5 millió lejbe kerülne a beruházás, ami mind a szolgáltatónak, mind az önkormányzatnak óriási költséget jelent. Ezen kívül az Esthajnalcsillag és a Nyíralja utcákban tervez vízvezetékcserét a cég.

Bodzafordulón, a Mihai Viteazul utcában a városi kórház irányába fektetnek 400 méteren új vezetéket, ez a munkálat nemsokára kezdődik. Szintén a Mihai Viteazul utcában be lesz pótolva egy, a korábbi pályázatokból megnyert, de a kivitelező által el nem végzett csatornacsere is.

„A vízszolgáltatás alapvető szükséglet, a legkisebb minőségromlás, a vízellátás legrövidebb megszakítása is zavaró. A meghibásodások jelentős részét nem lehet előre látni, pontos helyszínre és órára, tehát innen nézve mindig lesznek jogosan elégedetlen ügyfelek. Nekünk az a feladatunk, hogy az ilyen gondok számát csökkentsük, vagyis, a víz legyen tiszta és folyamatosan elérhető. Ezt a kérdést rendszerszintűen kell megközelítenünk: beruházásokra van szükség, saját, városi és EU-s alapokból, úgy, hogy közben az infláció okozta pénzügyi nyomás se okozzon gondot” – fogalmazott az igazgató.

 Fotó: Bús Ildikó

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. január 23., 19:39
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Most mi a hivatalos magyar neve ennek a szolgáltatónak? Közüzemek vagy Közművek, mert a hivatalos weboldalon mind a 2 megnevezés jelen van.

 • User
  Dátum: 2023. január 24., 13:03
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Kedves Igazgató úr!

  Önök csak beszélnek, áltassák a jó népet, a fogyasztókat meddő dumákkal. Tehetik, a helyi hatalom kiszolgálói. Ön úgy tervez, mintha eddig egy korszerű szolgáltatóként dolgozott volna.
  Kérdezze meg a falusi fogyasztókat, lássuk, mi a véleményük.
  Szálljon le kérem a földre, és végezze szakszerűen a dolgát, és nézzen tükörben is néha.

 • User
  Dátum: 2023. január 24., 21:29
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Baróton még mindig a bányászok szlgáltatják a vizet, olyan, hogy jobb helyen lábat se mosnának benne. De nekünk jó. A polgi majd megpályázza s hozat egy másik bolygóról vizet, mert már szentgyörgyről, kutakból s tavakból s mindenhonnan vezettek csak még nem értek ide vele..