Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Üzennek nagyjaink

Üzennek nagyjaink Kultúra

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) harmadik rendhagyó könyvét mutatják be szeptember 30-án, pénteken 18 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A még nyomdafesték illatú, Kárpátországi téridő – Nagyjaink Szent Istvántól Kányádi Sándorig címet viselő kötetben a nemzet egy-egy kiemelkedő személyisége üzen nekünk a szerzők tolmácsolásában.

Hirdetés
Hirdetés

A két előző könyv sikerén felbuzdulva, a SZMÚE újabb nagy fába vágta fejszéjét. Galbács Pál ötlete nyomán arra kérte a Kárpát-medencében élő, valamint innen kiszakadt munkatársakat, hogy történelmünk, kultúránk valamely jelentős személyiségéhez találjanak egy olyan csatlakozási módot, amiből kiderül, hogy közvetve vagy közvetlenül felvették vele a kapcsolatot.

A kötet szerzői Erdélyből, Magyarországról, Felvidékről, Vajdaságból, Szlovéniából verbuválódtak, de van köztük a Székelyföldről Ausztriába vagy a távoli Hawaii-szigetekre, illetve a Partiumból Ausztráliába elszármazott újságíró is.

Általuk mások mellett Apafi Mihály fejedelem, Bolyai János matematikus, Nagy Imre festőművész, László Gyula régész és Orbán Balázs, a legnagyobb székely szól az olvasóhoz. A bemutatón többen részt vesznek a helybéli és máshol élő társszerzők közül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük