Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szálljunk fel közösen!

Szálljunk fel közösen! Kovászna megye

Ma kezdődik és vasárnap zárul a kézdivásárhelyi Fortyogófürdőn első alkalommal megrendezett fesztivál, az X Balloon Fest, amely egyedi látványosságot kínál, számtalan kísérőprogrammal kiegészítve. Kovács Gyula, a szervező X Balloon Transylvania vállalkozás tulajdonosa fontosnak tartotta kiemelni: amellett, hogy egy igazán különleges sportág, a hőlégballonozás kulisszáiba pillanthatunk be, minden korosztályra, valamint a családokra is gondoltak a változatos program összeállításakor, és igazi közösségi együttlétre nyílik lehetőség négy napon át.

Hirdetés
Hirdetés

– A rendezvény ötletét, az inspirációt a meglátogatott hasonló ballonfesztiválok adták, azt a hangulatot szeretnénk „hazahozni”, ezáltal népszerűsíteni a légballonos repülést mint sportágat és mint turisztikai eszközt. Kezdeményezésünket felkarolta és partnerként mellénk állt a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdivásárhely Önkormányzata is. Úgy véljük, egyedi rendezvénnyel sikerült gazdagítanunk a háromszéki fesztiválkínálatot, a részletes, időpontokra lebontott program elérhető a Facebookon, a X Balloon Transylvania oldalon, jegyeket a helyszínen, a repülésre pedig elővételben a www.xballoon.ro oldalon lehet beszerezni – részletezte megkeresésünkre Kovács Gyula.

Hazai és magyarországi légballonos csapatok érkeznek Kézdivásárhelyre, Lengyelországból is akadt jelentkező, ám ők végül nem tudnak jelen lenni. A rendhagyó fesztivált nagy érdeklődés kísérte, néhány szabad hely még kerül repülésre, de igyekeznie kell a jegyvásárlással annak, aki el akarja azokat csípni. A fesztiválra való készülődés már korábban elkezdődött: tematikus rajzpályázatot hirdettek, amire közel 250 (!) rajzot küldtek be, az öt legtöbb kedvelést begyűjtő munkát ingyenes függeszkedéssel is jutalmazzák.

Fortyogófürdőn bőségesen van parkolóhely, lesz lehetőség enni- és innivaló vásárlására, ideális a helyszín tehát egy kellemes családi nap eltöltésére. Számtalan színes programmal készülnek a szervezők: szakmai előadások, gyermekfoglalkozások, családi ügyességi verseny, hőlégballonos függeszkedés, tandem siklóernyőzés és sok más esemény követi egymást, az esti hangulatról pedig több koncert és lemezlovas gondoskodik, helyszűke miatt fel sem lehet mindent sorolni. A fesztiválra belépést biztosító napijegyet a helyszínen lehet váltani (ez nyilván nem tartalmaz repülést vagy függeszkedést).

Nem titok, hogy a hőlégballonozás nem olcsó mulatság, a cégtulajdonos azonban elmondta azt is: céljuk annak népszerűbbé tétele, ezért ha valakit nagyon elvarázsol, és szeretné kipróbálni, ám az anyagi lehetőségei ezt nem engedik meg, arra is van lehetőség, hogy önkéntes segítőként úgymond „ledolgozza”, néhányszor segítsen a csapatnak, igazolva, hogy valóban érdekli ez a sportág, és megtalálják a módját, hogy repülhessen.

Fotó: Facebook/Transylvania Hot Air Balloon

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük