Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Véget ért a harmadik üveggyűjtés Sepsiszentgyörgyön

A hétvégén lezárult az idei utolsó üveggyűjtés, amelynek során a sepsiszentgyörgyiek italos vagy befőttes üvegekért cserében sört vagy vizet kaphattak. Máthé Lászlóm a TEGA Rt. igazgatója elmondta „A tavaly ősszel fogalmazódott meg a gondolat, hogy több üveggyűjtésre is lenne igény. Nekünk ez azért jó, mert a lécfalvi hulladék-feldolgozóban súlyra fizetünk: ha a vegyes hulladékba kerül az üveg, az anyagilag is teher, továbbá arra sincs esély, hogy újrahasznosítsák azt. Amióta hasonló akciókat tartunk, mindig nagy az érdeklődés és ez a hétvégén sem volt másképp. Ami szintén öröm, hogy annak ellenére, hogy nem kettő, hanem összesen három megmozdulás volt, elmondható, hogy a mennyiség sem csökkent, az éves átlagot tekintve pedig alaposan felülmúltuk az elmúlt évet.”

Összehasonlításként 2021-ben 124.585 kg üveg gyűlt össze Sepsiszentgyörgyön, idén pedig 185.308 kg. „Kisebb-nagyobb eltérésekkel, de az üveggyűjtések során nagyjából azonos mennyiségű üveget veszünk át, ami számunkra is meglepetés volt, hogy a nyár során kevesebb volt a mennyiség, mint most, ősszel” – fűzte hozzá Máthé László.

Idén márciusban 66.674 kg, júniusban 56.634 kg, a szeptemberben pedig 62.198 kg üveget adtak le. Míg 2021-ben 2075 személy vett részt az akcióban, 2022-ben 2880-an éltek a TEGA által felkínált lehetőséggel. (Természetesen árnyalja a kérdést, hogy egyes résztvevők több akció keretében is adhattak le üveget.) A múlt hétvégén a sepsiszentgyörgyiek minden jel szerint inkább a sör iránt érdeklődtek, hiszen 85 százalékban azt kértek, a maradék 15 százalék pedig víz volt: számszerűsítve 10.545 doboz sört és 1787 palack vizet kaptak cserébe a leadott üvegekért.

TEGA Rt.-sajtóiroda

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük