Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Túl az 560. előadáson

Túl az 560. előadáson Kultúra

Felvidéken turnézott a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. A körút célja az volt, hogy olyan magyarlakta településekre látogassanak el, ahol ritkán fordul meg színházi előadás. A helyiek örömmel és hálával fogadták a székelyföldi fiatalokat.

Hirdetés
Hirdetés

Első állomásukat Andód képezte, ahol egy fergeteges vadászbál után „lakhatták be” a helyi önkormányzat dísztermének színpadát, az Ahogyan a víz tükrözi az arcod című produkcióval. Nem mindennapi előadás volt, hiszen Basa Ádám és Póra Jácinta életükben először léphettek a világot jelentő deszkákra, de Csiszér Bence is újdonsült technikusként állhatott a fény- és hangpult mögött.

– Andódon az 560. alkalommal tükrözhette a színházi megnyilatkozásunk az arcokat, de egy pillanatig sem érezhettük azt, hogy valaminek a végére érkeztünk. A színház jelenidejűsége előadásról előadásra megtanít arra, hogy alázattal végezzük a dolgunkat, és így adhatunk esélyt arra, ami a tegnap este is megtörtént: a találkozásra – nyilatkozta Fazakas Misi, a társulat vezetője.

A többszörösen díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadást még öt további településen mutatják be. Az előadásokat minden esetben közönségtalálkozó követi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük