Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tánc a hegyen

Tánc a hegyen Kultúra

A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Község Polgármesteri Hivatala közös szervezésében június 15-én, szombaton immáron tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Perkő – Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozóját a Kézdiszentlélek fölötti hegyen.

A találkozó kiemelt célja a nemzeti öntudat erősítése, a sokszínű magyar néptánc-örökség bemutatása és továbbadása. A gyerekközpontú rendezvény lehetőséget teremt tapasztalatcserére, kapcsolatteremtésre is, seregszemleként szolgálva igyekszik pontos képet mutatni az erdélyi néptáncegyüttesek jelenlegi helyzetéről.

Hirdetés
Hirdetés

A már hagyományossá vált találkozón hat megyéből (Kovászna, Hargita, Maros, Brassó, Bákó és Szeben) 48 néptáncegyüttes több mint ezerháromszáz tagja ropja majd a táncot. Az eseményt a Cimborák Bábszínház A buták versenye című mesejátéka nyitja, majd 11 óra és 19.20 között a tánccsoportok mutatkoznak be. 19.30-tól a budapesti Üsztürü zenekar népzenei koncertje alapozza meg a hangulatot a 20.30-kor kezdődő szabadtéri táncházhoz.

Az egész napos rendezvényen kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal, gyerekprogramokkal, baranta-bemutatóval, Perkő-mozival és táncházzal várják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük