Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olaszországi ünnep

Olaszországi ünnep Kultúra

Ma 27 éve annak, hogy Salamon András megalakította a Mikes Kelemen Líceumban a színjátszó csoportot, amely később, állítólag arra való utalással, hogy voltak, akik a próbák szünetében „elosontak” cigizni, az Osonó nevet vette fel.

A nagy múltú kőszínházakat is megszégyenítő előadásszámával az Osonó mára – minden túlzás nélkül állítható – Európa egyik legjobb gyerekszínháza lett.

A társaság Olaszországban tartja a „születésnapi bulit”, mert péntektől a Róma melletti Poggio Mirtetoban az Associazione di promozione sociale Oltre-val közös előadás első próbáira kerül sor (a bemutatót őszre tervezik), Fazakas Misi vezetésével.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1993-as alapítás óta az Osonónak 179 tagja volt, és az évek során összesen 22 előadást mutattak be, amelyből hat koprodukcióként készült el thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi társulatokkal. A tizenegy éve új alapokra fektetett önfenntartó színházműhely az előadások játszásán túl, ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára. A 27 év alatt összesen 1429 előadást tartott a társulat, amelyből 1164-et az elmúlt tíz évben, független színházként három kontinens 28 országának 320 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 53 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban.

A társulat 2017-ben Európai Tehetségpont minősítést kapott, 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük