Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ÖRMÉNY NEMZETI EST

A kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében ma 18 órától a Zöld Nap Egyesület szervezésében örmény nemzeti estet tartanak. Mariam Sargsyan, az Environment+ projekt örmény ESC önkéntese mutatja be szülőföldjét.

 

KIÁLLÍTÁS

Kedden 18 órától Sepsiszentgyörgyön, a Bene-házban megnyitják a Báró Kemény János életpályája és vadászati emlékképei című kiállítást. Meghívottak Kemény János unokái: Vécsi Nagy Zoltán, az EMÜK igazgatója, művészettörténész, Nagy Kemény Géza, a marosvécsi Kemény-kastély adminisztrátora, a Kemény Auguszta Kulturális Egyesület elnöke. Közreműködik: Kónya Ütő Bence, a Tamási Áron Színház művésze. A kiállítás kurátora Szebeni Zsuzsanna színháztörténész, a Balassi Intézet vezetője. Grafikai kivitelezés: Szebeni-Szabó Róbert fotográfus. A kiállításon megtekinthető a Dámvad című, Kemény János életpályáját bemutató 26 perces díjnyertes dokumentumfilm.

 

KAMARAZENE

* Az Árkosi Kulturális Központ a Bástya-házban ma 18 órától akadémiai hangversenyt szervez. Fellép a brassói Transilvania Egyetem Zene Tanszékének három diákja.

* Kedden 18 órától az Árkosi Kulturális Központ szervezésében interaktív kamarazene-koncertre hívja a nagyérdeműt a nagyváradi Thurzó Zoltán zongoraművész a Bástya-házba. A helyek száma korlátozott, a jegyek előre megvásárolhatóak a központ székhelyén naponta 9–15 óra között (tel: 0267.373.651). Egy jegy ára 10 lej.

 

160 ÉVES A MIKÓ

A Székely Mikó Kollégium Népi Együttesének egykori tagjai elkezdték a próbákat a 160. évforduló gálaműsorára. A szervezők szeretettel várják a műsorban fellépni kívánó véndiákokat: a tánccsoport, a zenekar és az énekkar tagjait február 4-én 19 órakor a kollégium konferenciatermében.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük