Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelem, hullámzó játékkal

Győzelem, hullámzó játékkal Sport

A címvédő Sepsi–SIC hullámzó játékkal ugyan, de begyűjtötte a két pontot szombaton, főképp a mérkőzés első felében kidolgozott előnyének köszönhetően. A Mikes-csapat 61–50 (20–7, 18–2, 15–19, 8–22) arányban nyert az FCC Baschet Arad ellen a Sepsi Arénában, a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának 4. fordulójában. A címvédő zöld-fehérek magabiztosan trónolnak az A-csoport élén.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, a tragikus hirtelenséggel elhunyt Kobe Bryant emléke előtt adóztak a csapatok és a nézők. Az első félidőben csak egy csapat létezett a pályán, a Sepsi–SIC hozta a formáját, jó támadójátéka hatékony védekezéssel párosult, a vendég aradiak ugyanis húsz perc alatt összesen 9 (!) pontot szereztek (a második negyedben mindössze kettőt, azt is büntetőből). A mieink már 38 pontnál tartottak az első két negyed után, amikor gyökeresen megváltozott a játék képe. Magukra találtak a Maros-partiak, és nekiálltak lefaragni hátrányukat, a harmadik negyed végére csak néggyel szépítettek, ekkor még 53–28 állt az eredményjelzőn. Igen ám, de a záró szakaszban a vendégeken volt a sor, hogy eredményesen semlegesítsék a szentgyörgyiek támadójátékát, motiváltan, jól kosárlabdázott Manuel Rodriguez együttese, fordítani azonban már nem tudott, győzött a Sepsi–SIC. A zöld-fehérek leghatékonyabb játékosa Andra Mandache volt, aki 18 pont és 6 lepattanó mellett egy gólpasszt is kiosztott.

Hirdetés
Hirdetés

Női kosárlabda, középszakasz, A-csoport, 4. forduló: Sepsi–SIC – FCC Baschet Arad 61–50 (20–7, 18– 2, 15–19, 8–22).

Sepsi-SIC: Pašić, Demeter 8, Mandache 18/6, Gödri-Părău 8, Givens 12. Cserék: Orbán 2, Cătinean, Mîrne-Nagy, Vučetić 5, Topuzović 8, Kovács, Butler. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Arad: Webb 15, Bartók 2, Karakasevic 1, Fodor 2, Hadzovic 5/3. Cserék: Mercea, Akathiotou 2, Pop 1, Ardelean 10, Ciotir, L. Neagu, Robinson 12. Vezetőedző: Manuel Rodriguez.

Még egy eredménye: Kolozsvári U–Brassói Olimpia 91–80. A Szatmárnémeti VSK – CSM Târgoviște találkozót február 14-re halasztották.

A csoport állása: 1. Sepsi–SIC 16 pont/8 mérkőzés, 2. Szatmárnémeti 12/7, 3. Arad 12/8, 4. Kolozsvár 10/8, 5. Brassó 10/8, 6. Târgoviște 9/7.

Változott a soron következő két mérkőzés időpontja. A Szatmárnémeti VSK-val február 7-én, pénteken 18 órától mérkőzik meg a Sepsi–SIC a Both Katalin Sportcsarnokban a Nemzeti Liga középszakaszának 5. körében. Ezt követően a 6. fordulóban a Brassói Olimpia elleni találkozót február 11-én, kedden 19 órától játsszák a Sepsi Arénában.

Rebecca Diane Tobin személyében 31 éves tapasztalt, amerikai centert igazolt a Sepsi–SIC. A 195 centiméter magas játékos legutóbb a belga élvonalban bajnoki címre pályázó és az Euroligában érdekelt Royal Castors Braine mezét öltötte magára. Tobin idén januárban igazolt az ausztrál Bendingo Spirittől a 12 csapatos belga élvonalban szereplő Royal Castors Braine-hez, ahol 3 meccsen kapott lehetőséget, ezeken átlagban 9 pontot szerzett, 6.7 lepattanót gyűjtött és 3.3 asszisztot adott. Az idényben ezt megelőzően az ausztrál csapatban 7 meccsen játszott, 8.3 pontot, 10 lepattanót és 2 gólpasszt átlagolt. Az amerikai kosárlabdázó ebben a szezonban 4 mérkőzésen lépett pályára a legrangosabb nemzetközi európai kupasorozatban, átlagban 17.7 percet töltött a pályán, 5.5 pontot jegyzett, 7.8 lepattanót gyűjtött, és 1 gólpasszt osztott ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük