Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megnyílik a második IKA-művésztelep

Augusztus 25-én, vasárnap nyitja meg kapuit a második alkalommal megszervezett IKA-művésztelep Csernátonban, és szeptember 3-ig tart. A mindennapos alkotómunkán kívül érdekes programmal készülnek a szervezők.

Többnyire Erdély különböző városaiból érkeznek vendégek, de Magyarországról, illetve Kanadából is bekapcsolódik az alkotómunkába néhány művész. Rajtuk kívül pedig tizenöt gyermek is részese lesz a művésztelepi munkának.

A táborlakók a Sylvester Lajos Községi Könyvtár előcsarnokában gyűlnek össze vasárnap délelőtt, majd közösen részt vesznek a Haszmann Pál Múzeum udvarára költöztetett IV. Székelyföldi Huszár- és Katonadal-találkozón. A székelyföldi kórusok seregszemléjét 12 órakor nyitják meg zászlófelvonással, koszorúzással az alsócsernátoni központi parkban, produkcióik 14 órától tekinthetők meg a múzeumudvaron felállított színpadon.

Az egyhetes tábor ideje alatt az alkotómunka mellett minden nap érdekes program vár a résztvevőkre. Hétfőn Czegő Zoltán költőt, illetve a Székely Hírmondó és Székely Kalendárium szerkesztőségét ismerhetik meg. Kedden 19 órakor a könyvtár pincegalériájában megnyitják Csutak Levente grafikusművész tárlatát, szerdán múzeumlátogatás és népdalest szerepel a programban, csütörtökön délután pedig Székely Géza csíkszeredai tárlatának megnyitóján vesznek részt. Pénteken a brassói Reménység Háza szervezőcsapatával és a Brassói Lapokkal ismerkednek. Vasárnap az alsócsernátoni református templomban ökumenikus istentiszteleten, majd utána a Sylvester Lajos-emlékműsoron vesznek részt, melynek forgatókönyvét Váry O. Péter újságíró állította össze Sylvester Lajos Az Úz-völgyi hegyomlás c. riportregénye alapján. A művésztelep zárókiállítását szeptember 3-án, kedden 18 órakor dr. Deák Ferenc Loránd nyitja meg a könyvtár pincéjében.

Bartok Barbara

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük