Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lovasíjászok táboroztak

Múlt héten Sepsiszentgyörgyön zajlott, és nagy sikernek örvendett a Pászka Lehel közismert megyeszékhelyi lovasíjász által szervezett tábor. A résztvevők még idén szerettek volna repetázni, így jövőben biztosan újra sor kerül a színvonalas rendezvényre.

Hirdetés
Hirdetés

A siker a szervezőt is meglepte.

– Pár éve érezhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend térségünkben is a lovasíjászat, számtalan környékbeli, de távolabbi megyék rendezvényeire is meghívtak, az ország több részére eljutottam bemutatóimmal. Rengeteg emberrel találkoztam, és megszületett az igény egy nálam, otthon tartandó lovasíjász-táborra: hogy láthassák, saját pályán, az összes lovammal miként dolgozom, edzek. Nagy segítség volt a megyei tanács, illetve a polgármesteri hivatal anyagi támogatása, ugyanis ennek köszönhetően biztonsági felszereléseket vásároltunk, illetve olyan személyek is részt vehettek a képzéseken (például lóval történő rövid időn belüli kapcsolatteremtés, szerszámok nélküli lovaglás, irányítás, eséstechnikák és sorolhatnánk), akiknek tehetségük ugyan van, de anyagi fedezetük nincs a táborra. Az augusztus 19–25-e között zajlott esemény annyira jól sikerült, hogy a környékbeliek mellett, az ország távoli sarkaiból is érkező huszonkét felnőtt résztvevő még idén repetázni szeretett volna – avatott be a részletekbe Pászka.

Kiderült, hogy a résztvevők egy hét alatt eljutottak arra a szintre, hogy már lóhátról lőttek íjjal, továbbá a tábor gyümölcseként említette a szervező, hogy körvonalazódni látszik egy erdélyi lovasíjász-szövetség megalapítása is, amelynek Sepsiszentgyörgyön lenne a központja.

– Mindenképpen lesz folytatás, részletekről levélben, a Facebook-oldalamon lehet érdeklődni – összegzett a lovasíjász.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük