Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Látva lássanak

Látva lássanak Kultúra

Szerdán a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében nyitották meg az Ady 100 – Látva lássanak című vándorkiállítást. Az esemény az Őszi Sokadalom égisze alatt zajlott.

Hirdetés
Hirdetés

A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Vigadó és a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ) közös szervezésében, a költő halálának 100. évfordulója alkalmával létrejött kiállítás látogatói tizennégy, a tájékoztató szövegek mellett Ady-képeket és idézeteket tartalmazó táblán követhetik végig a költőóriás életének és pályafutásának fontosabb állomásait. Az eseményen megjelent érdeklődőket köszöntő Szöllősi Tamás KVISZ-elnök abbéli véleményének adott hangot, hogy Ady Endre, bár sosem járt Háromszék Párizsában, jól érezné magát ebben a városban.
– Bizonyára a század eleji polgári város is tetszett volna neki, és most is jól érezné magát, a harminc évét ünneplő sokadalom pezsgésében korzózva – vélte.

Megjegyezte, bár még nincs végleges időpont, reményei szerint a tárlat szeptember végéig látogatható lesz, hogy a kiállítótér rendhagyó irodalomóráknak is helyszíne lehessen. Az eseményt az Orbán Ferenc által gitárkísérettel eldalolt Ady-versek (Add nekem a szemeidet, Van olyan perc) foglalták keretbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük