Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készülj a Waha-fesztiválra!

Több mint ötezer résztvevőt, 250-nél több előadóművészt várnak a Waha-fesztivál szervezői augusztus 11–15. között Erdővidékre. A világ minden sarkából érkező résztvevőket többek között az vonzza, hogy Nagybacon fölött, az erdőben nincs telefonjel.

A nyolcadik alkalommal megrendezendő kortárs összművészeti dzsemborira Argentínától, Görögországon át, Japánig várnak résztvevőket.

– A harmóniára, a bizalomra, a természetszeretetre építünk. Aki ide jön, megnyugodni jön, részévé válik a természetnek. Bár a fesztivál 15 hektáron zajlik, súlyt helyezünk arra, hogy a hely tisztább legyen, amikor elmegyünk, mint ahogy kaptuk – mondta el kedden a Big Papa teraszon tartott sajtóértekezleten Monica Ivanov szervező

A másik szervező, Tudor (vezetékneve egybeesik egy politikuséval, ezért „nem szívesen használja”) azt mondja: nagy előny, hogy nincs telefonjel.

– A fesztivál a zene mellett arról szól, hogy ott legyünk! Kénytelen vagy a melletted lévő ember szemébe nézni, és vele beszélgetni. Facebook nincs! Megpróbáljuk megvédeni a résztvevőket attól, hogy egyszerűen csak a reklámok célpontjai legyenek – magyarázza Tudor. Hozzátette: köszönik a nagybaconi önkormányzat és közösség támogatását, akik nyíltan fogadták, segítették őket. Igyekeznek munkát adni az embereknek, ugyanakkor lebontják azt a sajtó által kialakított képet, hogy itt „románevő magyarok” élnek.

A program szerint öt színpadon non stop mennek a koncertek, a tisztáson különböző workshopokat tartanak, lesz masszázs, terápiás joga, kortárs tánc és performansz-zóna, ahol mindenki kibontakozhat, külön működik a gyerekmegőrző. Az ötnapos jegy 300 lejbe kerül. Bővebb tájékoztatás a www.wahafestival.ro honlapon érhető el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük