Első TDK a Sapientián

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara Kertészmérnöki Tanszékének Sepsiszentgyörgyi Tanulmányi Központja május 17-én, pénteken 10–18 óra között szervezi meg a XXII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekcióját.

A beérkezett 23 pályamunkát a mezőgazdaság-tudományi és élelmiszertudomány-biotechnológiai tagozatokon mutatják be a diákok. A zsűritagok által a legkiválóbbnak talált pályamunkákat jövőre a Magyarországon megrendezendő Országos Tudományos Diákköri Konferenciára is elviszik. Többek közöt hallhatunk a komposzttal fűtésről, a szilvafajták minőségi sajátosságairól és a belőlük készült párlatok összevetéséről, régi almafajták koronásodásának serkentéséről biostimulátorokkal, vagy az élelmi rostokkal dúsított kefir receptúrájának a kidolgozásáról.

A konferencia plenáris előadását dr. Fodorpataki László, a Kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Biológia és Geológia Karának docense tartja Tűrőképességi szelekciós markerek kedvezőtlen termesztési körülmények között fejlődő haszonnövényekben címmel.
A teljes program az előadókkal és a témákkal elérhető a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgy Facebook-oldalon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.