Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jubileumi Széchenyi-bál

Jubileumi Széchenyi-bál Kultúra

Június 16-ára időzített jubileumi, 25. Széchenyi-bálját a Mikes Kelemen Líceum diáktanácsa. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki két századdal visszalépne az időben, és részt venne egy főúri mulatságban a zabolai Mikes-kastélyban.

 

A mikesesek rendezte bálok története nem megszakítás nélküli, hiszen az 1994-es első rendezvény után egyéves szünet, 1998 után pedig nyolcéves szünet után támasztották fel az akkori diák tanácsososok. A zabolai kastélyban június 16-án 18 órára várják a nagyestélyiben és szmokingban vagy frakkban érkező hölgyeket és urakat, akiket szokás szerint választott nemesi nevükön jelent be a ceremóniamester a tisztes társaságnak. Úgy néz ki, a szervezők örvendhetnek az alapító Daragics Éva jelenlétének is (aki már Magyarországon él), és a korábbi szervezők közül is eljönnek néhányan, sőt, a magyarországi Széchenyi-bál főszervezőjét is várják.

A bál védnöke idén Sztakics Éva alpolgármester, a Széchenyi István gróf szerepébe bújó nemes férfiú kilétét egyelőre titokban tartják a diáktanácsosok. Az unatkozás kizárt vasárnap este, hiszen lehet kaszinózni, csónakázni és hintóval kocsikázni, portrét festetni, az IndiVino jóvoltából bort kóstolni. Bálkirálynő- és bálbán-választás is lesz, utóbbiak között párbajban dől el, kit illet a cím. A vendégeket svédasztal várja, a kivételes estet pedig tűzijátékkal koronázzák meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük