Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ismerkedés a céhekkel és a várossal

A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum meghirdette állandó kiállításaihoz kapcsolódó múzeumpedagógiai kínálatát.

Hirdetés
Hirdetés

A Céhes mesterségek címet viselő tevékenység a kézdivásárhelyi hagyományos mesterségeket bemutató kiállítás interaktív / feladatlapos, csoportos feldolgozása. Ajánlott korosztály: óvodások, előkészítő, 1–8. osztály.

A Múzeumi kincskereső – a kézdivásárhelyi céhes mesterségeket bemutató kiállítás interaktív / feladatlapos, feldolgozása. Ajánlott korosztály: 4–8. osztály, családok.

A Beavatás. Az inasságtól a mesterré válásig című foglalkozás során a céhen belüli élet lépcsőfokait járják végig a résztvevők, vándorkönyvet töltenek ki, megismerik a céhes tárgyakat, címert terveznek. Ajánlott korosztály: 4–8. osztály.

A Gyere velem a vásárba! jelmondatú foglalkozás során a résztvevők megismerkedhetnek a középkori vásárok és városok kialakulásával, a kézdivásárhelyi vásár történetével, szereplőivel, helyével, idejével, rendjével. Ajánlott korosztály 4–8. osztály.

Helytörténet, március 15 – Kézdivásárhely jellegzetességeinek (vásáros központ, udvarterek városa, Háromszék Párizsa, ágyúöntés története, helyi negyvennyolcas emlékhelyek, háromszéki események) bemutatása, megismertetése. Ajánlott korosztály: óvodások, előkészítőtől a 12. osztályig.

KézdivásárHELYÜNK a történelemben – nevű foglalkozás bevezetés a történelemtanulásba és a város történetébe. Ajánlott korosztály 4–5. osztály.

Zsuzsi és Andris népviseletben – erdélyi néprajzi tájegységek, népművészet, viselettörténet, társadalomnéprajz, népszokások ismertetése ajánlott korosztály: 4–12. osztály.

Hogyan írtak a fénnyel? – fényképezéstörténeti ismertető a korabeli napfényműteremben. Ajánlott korosztály: 7–12. osztály.

Emlékezzünk nagyjainkra! A református temető kulturális örökségét bemutató séta. Ajánlott korosztály: 9–12. osztály.

Légy itthon turista! – vezetett séta Kézdivásárhely központjában, melynek során egyedi főterünk fontosabb épületeire hívják fel a figyelmet. Ajánlott korosztály 5–12. osztály.

Minden foglalkozáshoz legalább egy héttel korábban időpont-egyeztetés szükséges, a foglalkozások ára tanulónként 5 lej. Valamennyi programmal, továbbá a múzeum időszakos kiállításaihoz kapcsolódó programokkal kapcsolatban Dimény Erika múzeumpedagógus várja a bejelentkezéseket 9 és 16 óra között a 0751.248.277-es, illetve a 0267.361.748-as telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük