Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Letette a hivatali esküt az új oktatási miniszter

Letette a hivatali esküt az új oktatási miniszter Románia

Letette hétfő este a hivatali esküt Ligia Deca új oktatási miniszter. A Cotroceni-palotában tartott ceremónián Klaus Iohannis államfő is részt vett.

Az elnök hétfőn írta alá a Ligia Decát az elnöki tanácsadói tisztségből felmentő rendeletet, illetve a miniszteri kinevezéséről szóló dekrétumot.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetőtestülete hétfő reggel döntött arról, hogy Ligia Decát jelöli a Sorin Cîmpeanu lemondásával megüresedett oktatási miniszteri tisztségre. 

Az államfő az új tanügyi törvények elfogadását sürgette az eskütételern tartott beszédében.

Klaus Iohannis elmondta, hogy a tervezeteket mielőbb jóvá kell hagynia a kormánynak. Emlékeztetett Nicolae Ciucă miniszterelnök ígéretére, miszerint gondoskodni fog arról, hogy egy koherens, modern, jól összeállított csomag kerüljön a parlament elé, amely valóban megalapozza a 21. századi romániai oktatási rendszert.

„Az egyre bonyolultabbá váló világban kevés esélye van annak a nemzetnek, amely nem rendelkezik magas színvonalú oktatással” – jelentette ki az államfő, aki gratulált a hivatalába lépő új tanügyminiszternek.

A Cotroceni-palotában tartott eseményen a kormányfő és Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes mellett részt vett a parlament két házelnöke, Alina Gorghiu és Marcel Ciolacu is.

(forrás: Agerpres, fotó: presidency.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 4., 18:08
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Igazi „szaki”🤣🤣🤣
    Hajóépítő matróz mint băsescu! Tanügyben akkor lesz rend; amikor vesenyvizsgát fognak tartani 1 ilyen felelős posztért!!! Így minden jött- ment okoskodik!!!