Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ignácz Rózsa-verseny

Ignácz Rózsa-verseny Kultúra

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület szombaton tartotta a névadója emlékére szervezett alkotói és prózamondó versenyét a kovásznai művelődési házban.

Az idei, immár 4. alkalommal megrendezett vetélkedőre tizenhatan neveztek be: öten a prózamondói, míg tizenegyen az alkotói versenyen tették próbára tehetségüket. Az írott pályamunkákat Dimény H. Árpád költő, Peti Botond magyartanár, Szonda Szabolcs műfordító, a megyei könyvtár igazgatója, míg az előadott műveket B. László Károly nyugalmazott színművész és Tulit Éva színművésznő bírálta el.

Hirdetés
Hirdetés

A zsűri döntése értelmében a prózamondó versenyben Kerekes Károly (5. osztály), nyert első díjat, a második Tompa Izabella (5. oszt.), míg a harmadik Gábor Hunor (5. oszt.) lett. Az alkotói verseny 5–8. osztályos kategóriájában a zsűri nem ítélte oda az első díjat, második lett Szőcs Bíborka (8. oszt.), harmadik helyezést ért el Bartha Boróka (5. oszt.). A 9–12. osztályosok között első lett Barthi Dóra (11. oszt.), második Bersan Bernadett (11. oszt.), harmadik Benedek Hunor (9. oszt.). A felnőtt kategória egyetlen versenyzője, Székely Emőke harmadik díjat kapott. A nyertesek könyvjutalomban, emléklapban részesültek, hamarosan pedig megkapják a pénzjutalmat is: az első díjasok 200, a másodikak 100, míg a harmadikak 50 lejt.

A rendezvény a központban lévő Ignácz Rózsa-mellszobor koszorúzásával, az emlékház meglátogatásával, valamint közös ebéddel zárult. Gödriné Molnár Márta, az egyesület vezetője köszönetét fejezi ki a helyi és a megyei önkormányzatnak, illetve a városi művelődési háznak, a Kőrösi Csoma Sándor Líceumnak, valamint az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetségének a támogatásért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások