Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Tökéletes

Mrs. Tökéletes elmondhatta magáról, hogy tökéletes az élete. Van egy álommunkája, a férje akár egy gondoskodó félisten, a gyerekei angyalok; tökéletes háziasszony, az emeletes háza mindig gyönyörűen csillog-villog a tökéletes kerítés mögött, a tökéletes pázsithoz passzolva. Mert tökéletes az élete.

Ma reggel sem volt másképp.

Fél hétkor kelt, tökéletesen kipihenve magát, megcsinálta a tökéletes sonkás–sajtos rántottát, a tökéletes kávét főzte le, mindezt röpke negyed óra alatt; a gyerekeket költötte, elhelyezte az asztalon tökéletes férje tökéletesen friss újságját, elsorolta a teendőket, majd kikérdezte a történelemleckét a kislányától, aki tökéletesen tudta azt. Az öltözékük tökéletes volt, megfonta a tökéletes hajat mindkét lánynak, majd eltipegett tökéletesen nőies tartással a gardrób felé, ahol már várta tökéletesre vasalt kosztümje.

Tökéletes szemű harisnyáját felvette, tökéletes combján jól mutatott, erre jött a fehér ing, majd a kosztüm. Tökéletes frizurája tökéletesen passzolt sminkjéhez, körmei tökéletes alakúak voltak, és tökéletesen társult az egyenletesen kent lakk a kosztüm színéhez. Ezután belebújt a tökéletes magassarkújába, a tükörbe nézve kissé unottan megállapította, hogy tökéletes az alakja, majd összeszedve a gyerekeket, és csókot lehelt férje babapopsi arcára, kitipegett a kocsihoz.

A tökéletes vezetés közben tökéletesen énekelte a slágereket a gyerekekkel, de nem ám szabadon, hanem amennyire a helyzet engedte csak. Az iskola előtt a tökéletes parkolás után kitette a gyerekeket, kezükbe nyomta a tökéletes tízórait, és pontosan nyolcra már bent is termett az irodában, ahol a portást tökéletes mosollyal üdvözölte. A tökéletesen rendben tartott íróasztalához tipegve elcsevegett a tökéletes időjárásról a tökéletes kolléganőjével, bekapcsolta tökéletes számítógépét, ujjai tökéletes gyorsasággal szaladtak végig a billentyűzeten, míg tökéletes mosollyal ajkán végezte tökéletes munkáját. Természetesen, a lapok tökéletesen passzoltak, a ceruzák tökéletes sorrendben voltak belerakva a tökéletes írószertartóba, tökéletesen egyenes háttal ülve székében. A tökéletes ebédjét a két sarokra levő tökéletes étteremben fogyasztotta el, a tökéletes pincér szolgálta fel tökéletes bánásmóddal.

Délután, miután munkájával végzett, tökéletes vezetéssel elment gyerekeiért az iskolába, tökéletes mosollyal hallgatta, míg tökéletes kislányai felsorolták aznapi tökéletes osztályzatukat. Miután lepakoltak, felvette tökéletes sportruháját, majd az egyik lányát elvitte a tökéletes zongoratanárhoz, a másikat a tökéletes balett-társulathoz. Ezután elment a tökéletes fitneszcsapathoz, ahol tökéletes alakjára vigyázott.

Este, összeszedte a lányokat, amíg a tökéletes, katalógusba illő konyhájában elkészítette a tökéletes ételt, segített megoldani lányai algebraházijait. Ezután tökéletes francia kiejtéssel társalogtak a napról, míg az utolsó simításokat végezte.

Az ajtó pontosan fél nyolckor nyílt, belépett rajta Mr. Tökéletes. Jól szabott öltönyét óvatosan levetve, megpuszilta tökéletes családjának tagjait, maga is besegítve a terítésbe, mesélt a napjáról.

A tökéletes vacsora közben tökéletesen alkalmazták az illemszabályokat, dicsérték a tökéletes ételt, majd amíg a gyerekeket elküldte letusolni, tízórait rakott másnapra, valamint tökéletesen elmosogatott. Ezután elővette a tökéletes kristálypoharakat, az otthon található legtökéletesebb borból töltött kétujjnyit magának, férjének egy egész pohárral, és tökéletes házaspár módjára, romantikusan összebújva a kanapén beszélgettek a tervezett tökéletes nyaralásról, a tökéletes kis kedvencről, illetve a tökéletes születésnapról. Ezután leoltották a villanyokat, lányaikat megpuszilták, elvonultak tusolni, készülődni és aludni a tökéletes franciaágyba.

Mrs. Tökéletes mégis, mielőtt elragadta a tökéletes álom, arra gondolt utoljára, hogy mennyire is gyűlöli mindezt…

Sántha Kriszta Hanna

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük