Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyógyír az őrült világra

Gyógyír az őrült világra Kultúra

Hétfőn mutatták be a kovásznai nagyérdeműnek Czilli Aranka, Térey János-ösztöndíjas író, költő, magyartanár legújabb kötetét, amelynek címe A varázslatos szekrény – versek és mesék gyermekeknek és felnőtteknek. Az eseményt az Ignácz Rózsa Irodalmi Klub szervezte, és a Kovásznai Művelődési Központ adott otthont neki.

A szerző beszélgetőtársa Ördög Edit óvodapedagógus, míg az est házigazdája Molnár Márta ny. magyartanár volt, aki köszöntőbeszédében kiemelte: „ha ezt a kötetet végig lapozzuk, akkor rádöbbenhetünk arra, hogy ez és az ehhez hasonló könyvek az őrült világunkat képesek megjobbítani.”

Hirdetés
Hirdetés

– A mindannyiunkban lakó gyermek, elsősorban pedig a bennem lakó gyermek alakította a kötetet a végső formájára. Az adott helyzet azt hozta ki belőlem, hogy gyermekverseket írjak. Akkor kezdtem el írni ezeket, amikor a két kamaszodó gyermekem mellé megszületett Eszter lányom – emlékezett vissza a szerző. Czilli Aranka elmesélte továbbá azt a családi történetet, amely a kötet címét ihlette: a negyedik emeleti tömbházlakásukban egy napon nem találták a totyogó kislányukat, amikor már teljesen bepánikoltak, a szekrényből bújt elő a kicsi.

A kötet egyik érdekessége az, hogy gyermekek illusztrálták, Domokos Bíborka rajztanárnő tanítványai: Ambrus Édua, Balogh Yvette, Czilli Anna, Dénes Anett, Czilli Samu, Fejér Cynthia és Gál Emma.

A jelenlévők természetesen ízelítőt is kaptak a kötetből, a szerző olvasott fel néhányat a versekből és mesékből, majd kiemelten megköszönte a jelenlévők „türelmét és bátorságát, hogy ilyen nehéz és veszélyes időszakban eljöttek, és esélyt adtak a találkozásnak”. Végül az est dedikálással és könyvvásárral zárult.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük