Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Építészek és törekvéseik

Építészek és törekvéseik Kultúra

Zuhogó esőben és szélverésben nyitották meg kedden, Sepsiszentgyörgyön az Architectura 6. nevet viselő, a Romániai Építészek Rendje Brassó, Kovászna és Hargita, Szeben, Vâlcea és Maros megyei területi kamarája által kétévente megszervezett szemle vándorkiállítást.

Amint azt a rendezvényt személyes jelenlétével megtisztelő Răzvan Ion Dracea, a megyénket is magába foglaló fiók elnökétől megtudhattuk, 2020-ban a már említett hat megyéből 54 építészeti tervet tartalmazó pályamunka érkezett. Ezekből az előválogatás után 52 került elbírálásra, amelyeket Brassó és Sepsiszentgyörgy után Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Nagyszebenben, Marosvásárhelyen, Szászrégenben, Râmnicu Vâlcean és Gyergyószentmiklóson is bemutatnak az érdeklődőknek. A szakember elismerően szólt a székely megyék építészeinek a helyi sajátosságokat figyelembe vevő és felhasználó törekvéseiről, amelyeket követendő példaként állított az ország más régióiban tevékenykedő tervezők elé.

Hirdetés
Hirdetés

A világi és egyházi, magán és közösségi célokat egyaránt szolgáló, megálmodott, majd megvalósított épületek, illetve létesítmények egyedi megoldásokat kínáló tervrajzait és fényképeit Sepsiszentgyörgyön október 19-ig lehet megtekinteni a Tamási Áron Színház előtti téren.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük