Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fotókiállítás és beszámoló

Fotókiállítás és beszámoló Kultúra

Hagyományteremtő szándékkal nyitották meg a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) fotószakosztályának évzáró kiállítását szerda este a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arra a jelenlévőket a SZMÚE igazgatótanácsa nevében köszöntő Szekeres Attila újságíró rámutatott, a tárlat anyagát képező alkotások létrejöttének elősegítése, valamint közkinccsé tétele, a könyvírás, -kiadás és -bemutatás, illetve szakmai tanácskozások és riporttáborok szervezése mellett csak egyike az egyesület szerteágazó tevékenységének.

Huszár Szilamér, a fotószakosztály irányítója a környezetére is kisugárzó örömmel számolt be az év folyamán végzett munkájukról és annak eredményeiről. Ennek során kiderült, hogy az elégedettség jogos, hiszen közvetlen vagy közvetett módon 34 helyi, megyei, romániai és magyarországi esemény köthető hozzájuk, és egy még hátra van. Kiemelkedik közülük a budapesti székhelyű Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvánnyal való együttműködés eredményeként, Fókuszban a hitéletünk címmel Erdély-szerte és a román fővárosban is bemutatott kiállítás.

Megtudhattuk továbbá, hogy a sikerükhöz Huszáron kívül Toró Attila is hathatósan hozzájárult, többek között a magyar fotográfia napján történt bemutatkozásuk is neki köszönhető. Albert Levente, Halmágyi Zsolt, Huszár Szilamér, Klárik Loránd, Kovács László Attila, Márk Attila, Szekeres Attila és Toró Attila alkotásai december 14-ig tekinthetők meg a Teinben.

Fotó: Toró Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük