Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Értékeink nyomában – Hungarikum vetélkedő

Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ, valamint a Magyar Értéktár megbízásából a Kovászna Megyei Értéktár „Értékeink nyomában” címmel többfordulós honismereti vetélkedőt hirdet.

Hirdetés
Hirdetés

Az interaktív regionális megmérettetés sokadjára kerül megrendezésre Magyarországon, kiemelt célja pedig a magyar nemzeti értékek és Hungarikumok megismertetése. A regionális – erdélyi – forduló lehetőséget biztosít  bekapcsolódni a magyarországi rendszerbe, amely a magyar állam Földművelésügyi Minisztériuma keretén belül működő Magyar Értéktár/Hungarikum Bizottság támogatásával valósul meg. A regionális döntőben tovább jutó csapatok összemérhetik tudásukat a magyarországi csapatokkal a nagy nemzeti döntőben.  

A vetélkedő elsődleges célja, hogy a résztvevők megismerjék a szűkebb és tágabb környezetük értékeit, másodsorban alapvető ismereteket szerezzenek a Magyar Értéktárban és Hungarikumok Gyűjteményében nyilvántartott egyes nemzeti értékek és hungarikumok kapcsán, továbbá értéktárak létrehozásának segítése az általános iskolák, középiskolák, civil szervezetek, önkormányzatok együttműködése által és nem utolsó sorban a nemzeti értékek (esetünkben külhoni) gyűjtése, rendszerezése és megismertetése a fiatalok bevonásával.

A vetélkedő menete:

–       február 14 – március 4. regisztráció 

  • csapatnév megadása, max. 1,5 perces bemutatkozó kisfilm beküldése

–       március 4–10. I. online forduló: Hungarikum KVÍZ 1

  •  a diákok helyismereti tudásának és a hungarikum rendszer ismeretének kvízpróbája 

–       március 11–17. II. online forduló: Hungarikum KVÍZ 2

  • Erdélyi Értékek, Kiemelt Nemzeti Értékek és Hungarikum KVÍZ

–       március 18–24. III. online forduló: Kreatív próba/értékazonosítás

  • keress, rögzítsd, mutasd be 

–       április 20. regionális döntő 

  •  az online fordulók alapján az első 10 csapat vehet részt az 5-8.       korosztályban, és 5 csapat a 9-12. korosztályban

–       június elejeHungarikum vetélkedő – döntő – Magyarország

 

A regisztráció a Kovászna Megyei Művelődési Központ weboldalán megtalálható regisztrációs űrlap kitöltésével végezhető el → www.kultkov.ro

A fordulók részletes ismertetését és az elvégzendő feladatokat a vezető pedagógus/mentor által megadott kapcsolattartó személy e-mail címére kézbesítjük Google űrlap formátumban. 

A regionális döntő nyertese részt vesz a Magyarországon megszervezésre kerülő nemzeti döntőn. 

A regionális döntőn részt vevő első három helyezett tárgyi nyereményben részesül. 

A továbbjutó első 10 csoport egy workshop/kirándulás keretén belül megismerkedhet erdélyi értékekkel és az Értékőr Hálózat rendszerével, amennyiben hajlandóságot mutatnak aktívan tevékenykedni a továbbiakban is, szakmai támogatásban részesülnek. 

Minden versenyző és felkészítő tanár részvételi oklevelet kap.

A szervezők fenntartják a változtatás jogát. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük