Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az emberség a legfőbb szempont – új vezetője van a megyei szociális védelmi rendszernek

Az emberség a legfőbb szempont – új vezetője van a megyei szociális védelmi rendszernek Kovászna megye

Pénteken vette át hivatalát a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság új vezetője, Papp Adolf. A civil szférából érkező új igazgató nagy érzékenységgel rendelkezik a szociális problémák iránt és ismeri a szociális ellátási rendszer működését. Vezetőtanácsbeli leendő kollégáinak és a nyilvánosságnak pénteken rövid sajtótájékoztatón mutatkozott be, ahol az intézményfenntartó megyei tanács képviselői is megjelentek.

Hirdetés
Hirdetés

Papp Adolf az intézményt húsz évig vezető Vass Mária nyugdíjba vonulása után pályázta meg az igazgatói tisztséget és versenyvizsgán nyerte azt el. Szociális munkásként végzett, harminc éve dolgozik a szociális szférában szakértőként, szupervizorként is, több fontos uniós és országos program kezdeményezése, lebonyolítása kötődik nevéhez.

Tamás Sándor és Papp Adolf. Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

Korábban 18 évig vezette a Kovászna Megyei Vöröskeresztet, amely a rászorulók több kategóriájának is segítséget nyújtott és nyújt: magán mentőszolgálatot létesített, hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett nyári tábort és ételcsomagokat osztott a nehéz anyagi helyzettel küszködő családoknak, házibeteg-gondozói hálózatot és segédeszköz-kölcsönzőt működtet. Munkája során Papp Adolf sokszor kapcsolatba került azzal az intézménnyel is, amelynek most az igazgatását átvette.

A sajtótájékoztatón megjelenteket Szász-Mária Katalin korábbi igazgatóhelyettes üdvözölte, aki egy fél éven át megbízatással vezette a gyermekjogvédelmi igazgatóságot. Megköszönte a bizalmat a jelenlevő Tamás Sándor tanácselnöknek, kollégáinak a támogatást, majd átadta a szót a megyevezetőnek.

Intézményi és civil oldalról is látja a szociális rendszert az új igazgató. Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

Tamás Sándor szerencsésnek minősítette azt a tényt, hogy Papp Adolf nem(csak) a közigazgatás, hanem a civil szervezeti oldaláról látja a szociális ellátási rendszert, és reményét fejezte ki, hogy ennek köszönhetően jobban, gördülékenyebben együtt dolgoznak majd a rászorulók érdekében az intézmény és a különböző segélyszervezetek, egyesületek. „Nagyon összetett rendszerről van szó és nekünk becsületbeli kötelességünk, hogy az elesettekkel és a szociálisan hátrányos helyzetben levőkkel foglalkozzunk. Nem sajnáltuk tőlük soha az anyagi ráfordítást” – mondta a megyei önkormányzat vezetője.

„Közösséget építeni jöttem, nem igazgatni és vezetni. Nyilván ez utóbbi is hozzátartozik a feladatkörömhöz, de próbálok jó ember maradni. Munkám során mindenképpen előtérbe helyezem az emberséget” – fogalmazott az új igazgató. Mint mondta, megpróbálják majd kihozni a legjobbat a jelenlegi szociális-politikai-gazdasági környezetben adott feltételekből.

A megyevezetők is támogatják: balról Sztakics István főjegyző, jobbról Tamás Sándor tanácselnök. Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

A Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyerekvédelmi Igazgatóságnak jelenleg 525 alkalmazottja van és 34 szociális szolgáltatást tart fent. Huszonöt éves fennállása óta Papp Adolf a harmadik igazgatója, Herbszt István és Vass Mária után.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük