Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Alzheimer és a család

Az Alzheimer és a család Kultúra

Pénteken 17 órától a sepsiszentgyörgyi Írisz Házban működő Carola caféba várják azokat, akik érdekeltek abban, hogy az Alzheimer-kórról többet megtudjanak. Az esemény meghívottja dr. Kiss Gabriella csíkszeredai mentálhigiénés szakember.

Hirdetés
Hirdetés

Ez az alkalom ugyanakkor kiindulópontja lehet egy támogatói csoport vagy civil egyesület megalakulásának is, amely azokat fogná össze, akiknek naponta meg kell oldani egy Alzheimer által érintett hozzátartozó gondozását.

A szervező, Bajka Ildikó hosszú ideje gondozza beteg édesanyját, így tudja, mennyi terhet jelent egy családnak egy demenciával küzdő beteg állandó felügyeletét biztosítani. Az Alzheimer egyre többeket érint, a tapasztalatokat, terheket egy közösségben megosztani pedig nagy könnyebbséget jelenthet a családtagoknak. Ám a helyes és naprakész információk begyűjtése még fontosabb, ezért hívta meg előadást tartani Kiss Gabriella doktornőt, aki a Gyulafehérvári Caritas Szent Erzsébet Idősek Otthonának a szakmai vezetője, és aki Kommunikációs sorompók a gondozás során – Mi teszünk? Mit tehetünk? téma köré szervezte mondanivalóját. A résztvevők hallhatnak a tudományos doktori kutatás eredményeiről, illetve lehetőség lesz kérdezni is a gondozással, demenciával kapcsolatosan. A találkozó végén A demencia és a család című könyvet is bemutatja szerzője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük