Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KÖNYVBEMUTATÓ

*Ma 18 órakor a kovásznai Ignácz Rózsa Irodalmi Klub megkezdi új évadját Czegő Zoltánnak a Haragos Harangok és az Anyakönyvi kivonatok című köteteinek bemutatásával. Meghívottak: Czegő Zoltán író, költő, a Székely Hírmondó főmunkatársa és Bedő Zoltán újságíró, a Székely Hírmondó munkatársa.

* Csinta Samu író, újságíró legújabb könyvét, a POR alatt PARÁZS című interjúkötetet mutatja be a sepsiszentgyörgyi közönségnek szeptember 28-án, kedden 17 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A szerzővel Ferencz Csaba újságíró, a kötet felelős kiadója beszélget, a könyvet Farcádi Botond méltatja.

WORKSHOP ÉS TANFOLYAM

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér felvételit hirdet az #animagma animációs workshop és tanfolyamra. Az ingyenes tehetséggondozó program célja a digitális kompetenciák elmélyítése kortárs vizuális művészeti eszközök segítségével. A 2021 októbere és 2022 júniusa között heti rendszerességgel zajló animációs workshopra és tanfolyamra 10 középiskolás (IX–XI. osztályos) diák nyerhet felvételt a Nemzeti Tehetség Program támogatásával. Kulcsszavak: fotó, digitális képalkotás, animáció, makettkészítés, lézervágás, fotogram, GIF, 3D modellezés, 3D nyomtatás.

Jelentkezni 2021. szeptember 30-ig lehet a nevezési űrlap kitöltésével (www.magma.ro/hu) és szülői beleegyező nyilatkozat elküldésével (animagma@magma.ro e-mail-címre), mely erről a címről tölthető le: www.magma.ro/nyilatkozat.pdf

KASSÁK-EST

Kedden, szeptember 28-án 19 órától a Vigadó dísztermében négy zenész – Harcsa Veronika jazzénekesnő, Márkos Albert színházi és filmes zeneszerz, Pándi Balázs és Benkő Róbert, a magyar free jazz meghatározó alakjai – és Keszég László színművész Kassák Lajos válogatott verseiből készült előadása tekinthető meg. Jegyár: 20 lej.

Írjatok mesét, gyerekek!

A magyar népmese napja alkalmából a Bod Péter Megyei Könyvtár közös meseírásra hívja az elemi és gimnáziumi osztályok tanulóit. Olyan mesét várnak beküldésre, amely az osztályközösségről szól, a diákok a szereplői és írói egyaránt. A meséket A3-as lapon, kézzel írott formában, esetleg illusztrálva a könyvtár Gyermekrészlegén lehet leadni. A beérkező alkotásokat a népmese napján, szeptember 30-án kiállítják a könyvtár előterében. Az alkotások hátoldalán kérik feltüntetni a következőket: iskola, osztály és tanító/tanár neve. Osztályonként egy mesét várnak. A részt vevő osztályok között könyvcsomagot sorsolnak ki. Beküldési határidő: szeptember 29., szerda 17 óra.

 

 

BÁBSZÍNHÁZ

A Cimborák Bábszínház A fák titkos szíve (ajánlott életkor: 5+) című előadása szeptember 29-én, szerdán 18 órától lesz megtekinthető a Cimborák Bábszínház stúdiótermében. Jegyeket foglalni a 0755.335.400 telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél.

KÜRTŐSKALÁCS-ÜNNEP

Egy év kényszerkihagyás után újra ropogós dorongos sütemények illata lengi be Sepsiszentgyörgy főterét a 4. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválján, október 2–3-án. A rendezvényen a kürtőskalácssütő verseny mellett vásár, kulturális és szabadidős, valamint gyerekprogramok is várják az érdeklődőket.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük