Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Édes napot tartottak

Édes napot tartottak Kultúra

Hagyományteremtő jelleggel szervezte meg a Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés a Mézédes Napot. Az első alkalommal tető alá hozott rendezvény a Molnár Józsiás parkban zajlott, és sok érdeklődőt vonzott.

A rendezvény szombat délelőtt kezdődött, felvonultak a háromszéki, csíkszéki, udvarhelyszéki és gyergyószéki mézlovagok, a zenei aláfestést a Felsőháromszéki Ifjúsági Fúvószenekar biztosította. Az eseményen a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének hagyományőrző csoportja mézes sütit és forró teát kínált, bemutatkoztak a székek méhészei, különböző termékeket lehetett kóstolni, és természetesen vásárolni is lehetett a standoknál, ahol őstermelők kínálták az akáctól a havasi mézig terjedő portékát, de eredeti méhviaszból készített dísztárgyakat vagy gyertyát és hagyományos mézes pogácsát is lehetett vásárolni.

Hirdetés
Hirdetés

Csüdör Katalin, a Tegyünk Kézdiszékért Tömörülés tagja érdeklődésünkre elmondta: a rendezvény szervezésének a gondolata onnan jött, hogy Kézdivásárhelyen nagy hagyománya van a mézeskalács készítésének, ebből kiindulva szerveztek erre épülő napokat. „Ehhez társultak a mézlovagok; a helyi iskolások, óvodások, a nyugdíjasklub tagjainak közreműködésével, úgy érzem, sikerült egy közösségi ünnepet szervezni” – mondta Csüdör Katalin.

A rendezvényről bővebben a Kézdivásárhelyi Körképünkben számolunk be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük