Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

KONCERT

Július 10-én 19 órától a White Betty nyitja a KultúrPark koncertsorozatát az ’56-os emlékparkban. A sepsiszentgyörgyi zenekar blues, jazz és funky stílusú saját dalok mellett egyedi módon adja elő a közismert Jimi Hendrix-, Beatles-, John Mayer-, Michael Jackson-, Jamiroquai- és George Gershwin-dalokat. A White Betty zenekar az elmúlt években több hazai és magyarországi fesztivál és verseny résztvevője volt, itthon pedig a térség klubjaiban zenélnek. 2017-ben a PeronMusic Tehetségkutató verseny második helyezését érte el saját, magyar nyelvű dalaival. A zenekar tagjai: Tinca-Laura Zan (ének), Tinca Teddy (gitár, ének), Kerezsi Csongor (basszusgitár) és Kovács Zsolt (cajón). A koncertre a belépés ingyenes.

NÉPTÁNC

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsa ma 20 órától az intézmény Facebook-oldalán (www.facebook.com/cultcov.ro) vetíti a Százlábú, Százlábacskák és Aprólábak Néptáncegyüttesek közel 40 perces folklórműsorát. A 2019. május 4-én, a múzeumkertben bemutatott összeállítás kalotaszegi román és magyar, Küküllő menti magyar és vajdaszentiványi táncokat foglal magába. Közreműködnek: Balázs Gergő és Erőss Judit.

* Július 10-én, pénteken 19 órától a Székely Nemzeti Múzeum kertjében látható a Háromszék Táncegyüttes Rézhúron című produkciója (esőnap: július 11-én, szombaton 19 órától). Zenei szerkesztés: Fazakas Levente, koreográfia: Tekeres Gizella, Melles Endre, színpadi szerkesztés: Ivácson László. Jegyeket csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig a központi jegyirodában, illetve előadások előtt egy órával a helyszínen lehet váltani. Teljes árú jegy: 20 lej, kedvezményes jegy: 10 lej. A nézők beléptetése a járványügyi szabályok miatt 18.30-kor, fél órával a kezdés előtt megkezdődik, a helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik. A járványügyi előírások betartása, szájmaszk viselete kötelező. Július 14-én, kedden 20 órától (esőnap, július 15-én, szerdán 20 órától) Kézdivásárhelyen, a Wegener Parkban láthatják az érdeklődők az előadást. Jegyár: 10 lej, belépés előzetes regisztrációval a 0730.600.279-es telefonszámon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük