Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ELŐADÁS

Ma 18 órától a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében dr. Gőblyös István, a magyarországi Nemzeti Lovasakadémia alapítója és szakmai vezetője tart előadást Van-e nemzeti lovaskultúránk? Visszatalálás a gyökerekhez címmel.

MŰVÉSZ MOZI

Ma: 17.00 A Mancs őrjárat (kan. animációs film, magyarul beszélő); 16.30 Dolittle (am. akció–vígjáték, románul beszélő); 18.30 Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk (am. akcióthriller, magyarul beszélő); 18:45 Úriemberek (am. akciófilm); 20.45 Botrány (kan.–am. életrajzi dráma, magyarul beszélő); 21.00 Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk.

KIÁLLÍTÁS

Pénteken 19 órától MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben Szalai Borbála megnyitja Cséfalvay András Jövőnk a sivatagban című kiállítását.

SZÍNHÁZ

Pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében (színpadra épített nézőtér) a Móricz Zsigmond Barbárok és Az utolsó betyár című novellái alapján készült Barbárok (rendező: Hegymegi Máté) című előadás tekinthető meg.

SZINJÁTSZÁS

A kovásznai Városi Művelődési Központ Pódium Színjátszó Csoportja pénteken 19 órától az esztelneki művelődési házban játssza a Szélhámosok című előadását, mely Nóti Károly bohózatai alapján készült. Jegyeket az előadás előtt a helyszínen lehet vásárolni 10 lejes egységáron.

ORGONAKONCERT

Pénteken 18 órától Józsa Domokos, a nagyvárad-szöllősi plébániatemplom egyházzenei felelőse orgonakoncertet ad a kézdivásárhelyi Boldog Özséb-templomban. A belépés ingyenes.

BÁBSZÍNHÁZ

Ma és pénteken 18 órától, február 8-án, szombaton 11 órától A fák titkos szíve című előadását játssza a Cimborák Bábszínház a stúdiótermében. Belépőt foglalni a 0755.335.400-as telefonszámon lehet Csüdöm Eszternél. Jegyek válthatók a helyszínen is az előadás előtt fél órával

FARSANG

Február 22-én hagyományos farsangkergetést tartanak Kézdivásárhely központjában. Gyülekező a kaszárnya előtt, onnan indul a felvonulás 11 órától, majd a Vigadó előtti téren búcsúztatják el a telet. Biztos jelenlevők a gelencei, torjai, albisi, csernátoni hagyományőrzők, a Zöld Nap Egyesület, valamint a szervező Tegyünk Kézdiszékért tömörülés tagjai. Szeretettel várnak minden jelmezes felvonulót és érdeklődő nézelődőt!

TÁNC

Pénteken 19 órától a kovásznai művelődési központban a nyárádszeredai Bekecs Néptáncszínház bemutatja Ember az embertelenségben című előadását. Rendező-koreográfus: Tőkés Csaba Zsolt m. v. A jegyek ára 25 lej. Helyfoglalás, jegyek elővételben a városi művelődési házban ma 8–15 óra között, pénteken 8-tól 13.30-ig. Érdeklődni a 0267.340.394-es és a 0744.364.250-es telefonon lehet.

KABARÉ

* A marosvásárhelyi Hahota Társulat Megáll az ész című szilveszteri produkcióját Sepsiszentgyörgyön február 11-én, 12-én, 13-án, 14-én és 15-én 17 és 20 órától (jegyek a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház pénztáránál keddtől péntekig 16–18 óra között 40 lejért); Kovásznán február 25-én 17 és 20 órától a művelődési központban; Kézdivásárhelyen február 26-án, 27-én és 28-án 17 és 20 órától a Vigadóban láthatja a közönség.

* A marosvásárhelyi Gruppen Hecc Társulat Ma jó a medvem című kabaréját Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében február 21-én 17 és 20 órától játssza. Belépő: 35 lej, jegyek az Andrei Mureșanu Színház pénztáránál kaphatóak. Baróton február 22-én 19 órától, Kovásznán február 23-án 20 órától a művelődési házban lépnek fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük