Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Érkezik Drakulics elvtárs

Érkezik Drakulics elvtárs Kultúra

Bodzsár Márk második nagyjátékfilmje, a Drakulics elvtárs című szocialista vámpírtörténet február 7-től látható a romániai mozikban a Filmtett forgalmazásában.

A vígjáték a ’70-es években játszódik Magyarországon, ahová a kubai forradalmat is megjárt Fábián elvtárs (Nagy Zsolt) hazalátogat, hogy elindítson egy nagyszabású véradó mozgalmat. Éppen akkor, amikor Kádár elvtárs Brezsnyev nyomására próbálja megszerezni az örök élet titkát. Az örökifjú Fábián elvtárs mintha éppen ezt birtokolná, hiszen 30 évesnek néz ki, laza a stílusa, és omlanak utána a nők, ezért rögtön az állambiztonság célkeresztjébe kerül. Mária (Walters Lili) kísérőként próbál a gyanús alak bizalmába férkőzni, közben nyomozó élettársa, Laci (Nagy Ervin) megfigyel és lehallgat, de majd szétveti a féltékenység.

Hirdetés
Hirdetés

A film Bodzsár Márk forgatókönyvéből készült, az operatőr Reich Dániel, a vágó Kovács Zoltán, a zeneszerző Keresztes Gábor, a producerek Pék Csaba és Tőzsér Attila. Az említettek mellett Borbély Alexandra, Znamenák István, Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Trill Zsolt szerepel benne. Sepsiszentgyörgyön február 9-én 18 órától mutatják be a filmet a Művész Moziban, ahol Bodzsár Márkkal és Walters Lilivel találkozhat a közönség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük