Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A jelszó: gondolkodjunk együtt!

A jelszó: gondolkodjunk együtt! Kultúra

Kortárs drámák felolvasóestjére várja a Szimpla Sepsiszentgyörgy mindazokat, akik kíváncsiak az Okuláré projekt következő, Rukkola nevű előadóestjére, mely június 22-én, szerdán 19 órakor kezdődik.

Az Okuláré Projekt célja, hogy teret biztosítson kortárs magyar pályakezdő drámaíróknak arra, hogy élőben, minél nagyobb közönség előtt próbálhassák ki magukat. Fontos, hogy az írók sokoldalú visszajelzéseket kapjanak a nézőktől – így a felolvasások után a közönség gondolataira is számítanak az előadók egy beszélgetés formájában. Az Okuláré Projekt törekszik arra, hogy már létező közösségeket tartson egyben, újakat hozzon létre Gondolkodjunk együtt! jelmondattal.

Hirdetés
Hirdetés

Az esemény érdekessége, hogy Sepsiszentgyörgy mellett több helyszín is bekapcsolódott a programba, úgy mint: Debrecen, Tapolca, Győr, Szeged, Zalaegerszeg, Sopron, Harka, Hódmezővásárhely, Budapest – Manyi Kulturális Műhely, Budapest – Trafó, Berlin.

A szerdai esten fiatal kortárs írók egyfelvonásos drámáit hallhatja a közönség: Magyar Bogitól az Apokalipszis most, Pinthér Annától az En passant-ot és Tóth Márktól a Mementót.

Magyar Bogi 1999-ben született, végzős az ELTE-n. Az írást még középiskolában szerette meg. Akkor irodalmi pályázatokon indult, és helyi versenyek eredményes résztvevője volt, egyetem óta rendszeresen publikál. Novellái eddig többek közt a Kolozsvári Helikonban, Esőben, Irodalmi Jelenben, Népszavában jelentek meg. Pinthér Anna 1999-ben született Győrben. 2015-től a Győri Nemzeti Színházban játszott egészen az érettségiig, Budapesten diplomázott a Zeneakadémián, ahol jelenleg is mestertanulmányait folytatja. Egészen kicsi kora óta ír, idén pár év kihagyás után úgy döntött, szeretné, ha ez több lenne, mint hobbi. Tóth Márk 26 éves, Egerben lakik, és szoftverfejlesztőként dolgozik, de a maradék idejét többnyire írással, olvasással tölti. Az egyetemen amatőr színjátszósokkal váltotta meg a világot hat éven keresztül. Imádja az abszurd, groteszk drámákat, szerinte azok tudnak legjobban felébreszteni minket az álomvilágból.

A felolvasóestet Bilibok Anita, Gothárd Veronika, Sánta Yvette, Dávid-Gulácsi Péter, Dávid-Gulácsi Zsuzsanna, Bedőházi Róbert, Gergely Ágnes és Gecse Roland tartják.

Az est szervezői a Fiatal Drámaírók Háza, a Metro Works és a Szimpla Sepsiszentgyörgy.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük