Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ukrajna-szerte fűtéssel, villanyárammal, ivóvízzel ellátott menedékhelyeket hoznak létre

Ukrajna-szerte fűtéssel, villanyárammal, ivóvízzel ellátott menedékhelyeket hoznak létre Külföld

Ukrajna-szerte nyilvános menedékhelyeket, úgynevezett legyőzhetetlenségi központokat hoznak létre, amelyekben a nap 24 órájában ingyenes villanyáramot, fűtést, vizet, internetes hozzáférést, telefonkapcsolatot és orvosságokat biztosítanak a leginkább rászoruló lakosok részére – jelentette be a nemzethez intézett kedd éjjeli videóüzenetében Volodimir Zelenszkij államfő.

„Ha ismét erőteljes orosz csapások következnek be, és órákig nem volna áram, a legyőzhetetlenség központjai minden kulcsfontosságú szolgáltatást biztosítva működésbe lépnek” – mondta az ukrán elnök.

Az ukrán kormány azt ígéri, hogy a menedékhelyeket hamarosan megépítik, de ezzel együtt arra ösztönzi az ország polgárait, hogy takarékoskodjanak az energiával a beköszönő téli időszakban.

Az orosz támadások hosszú időre ellehetetlenítették körülbelül 10 millió ember áramellátását, amit az ukrán villamossági hálózat üzemeltetője kolosszális kárnak nevezett.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a héten jelentette be, hogy mintegy 8500 áramfejlesztő készüléket importálnak Ukrajnába.

forrás: MTI

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük