Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Táskába rejtett egyhetes csecsemőt próbált felvinni a repülőre egy amerikai nő

Táskába rejtett egyhetes csecsemőt próbált felvinni a repülőre egy amerikai nő Külföld

Egy nagyméretű övtáskába rejtve próbált meg felvinni a repülőre egy csecsemőt egy amerikai nő egy Fülöp-szigeteki repülőtéren.

Hirdetés
Hirdetés

A 43 éves nőt a beszállási területen tartóztatták le szerdán – közölte a bevándorlási hivatal.

A nő az Egyesült Államokba indult volna – mondta Melvin Mabulac szóvivő.

A légitársaság fedezte fel, hogy a nő a derekára erősített nagy méretű övtáskában egy babát rejteget, akit csak akkor vett elő, miután áthaladt a bevándorlási hivatal ellenőrzésén.

„A csecsemőt egy nagy méretű övtáskába rejtette, a bevándorlási hivatal tisztviselőinek nem mutatta meg” – mondta Mabulac.

Úgy gondolják, a nagyjából egyhetes kisfiú fülöp-szigeteki – tette hozzá.

A nőt nyomozók hallgatják ki, egyelőre nem állapították meg, embercsempészetről van-e szó. A babáról a szociális minisztérium gondoskodott.

A bevándorlási hivatal repülőtéri osztályának vezetője, Grifton Medina elmondta, a gyanúsított azt állította, hogy ő a baba nagynénje.

„Azt mondta, azért akarta az Egyesült Államokba vinni a kisfiút, hogy oltásokat adjanak be neki és vallási szertartásokon vegyen részt” – közölte Medina a DZBB rádió adásában.

A Fülöp-szigeteki törvények alapján 18 éven aluli egyedül, vagy a szülei nélkül, más kísérővel csak a szociális minisztérium engedélyével utazhat.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük