Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megszüntetné a vörös lámpás negyedet Amszterdam polgármestere

Megszüntetné a vörös lámpás negyedet Amszterdam polgármestere Külföld

Amszterdam első női polgármestere radikális lépésre készül. Felszámolná a város egyik legkeresettebb turisztikai látványosságát, a hírhedt vörös lámpás negyedet – írta a The Guardian.

Hirdetés
Hirdetés

A város központi területén helyezkedik el a vigalmi negyed, a De Wallen. Szűk utcákon és sikátorokban vannak az üveges kirakatok, amelyek mögött az örömlányok dolgoznak. Becslések szerint több mint 25 ezren dolgoznak így, köztük sok diák és illegális bevándorló.

A Het Patrool lapnak nyilatkozott a helyi zöld párt  volt vezetője, Femke Halsema elmondta, hogy konzultációkat kezdeményez a kérdésben. Az 53 éves politikus szerint az embercsempészetet, a pénzmosást is vissza lehetne szorítani, és visszaállítani a város nyugalmát.

„Városunk legszebb részén zajlik az embercsempészet. Régen a tengerészek a hosszú útjukat követően keresték fel a vörös lámpás negyedet, de ma egészen más a helyzet. Az ablakok mögött lévő nők legtöbbje külföldi, akikről nem tudni, hogyan kerültek ide” – fogalmazott.

A polgármester a prostituáltakon is segítene, mert szerinte a turisták folyamatosan zaklatják, fotózzák őket.

Korábbi tervei között szerepelt, hogy a történelmi városrészből a külvárosba költöztetik a szexmunkásokat. A konzultációk erről a tervről hamarosan megkezdődnek.

A 45 tagú amszterdami önkormányzatban a zöldeknek tíz képviselője van. A hírek szerint a liberális D66 és a szocialisták is támogathatják a polgármester elképzeléseit.

Hollandiában egyébként a polgármesterek nem választások útján kerülnek pozícióba, hanem hirdetés útján bárki jelentkezhet a posztra. A sikeres jelölt egy hosszú procedúra után kerül kiválasztásra, és a király nevezi ki.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük