Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Külügy: nem változtak a Görögországba való beutazás feltételei

Külügy: nem változtak a Görögországba való beutazás feltételei Külföld

Nem változnak a Görögországba való beutazás feltételei, csak szúrópróbaszerűen tesztelik a közúti határátkelőknél a turistákat, ahogyan az a görög turisztikai minisztérium honlapján is szerepel – közölte a román külügy.

Hirdetés
Hirdetés

A szaktárca tájékoztatása szerint egy fordítási hiba miatt terjedt el az a hír, miszerint koronavírus-tesztelésnek vetnek alá minden román állampolgárt, aki a közúti határátkelőknél lép Görögország területére. A Románia athéni nagykövetségének dolgozó fordító kihagyta a görög Hivatalos Közlönyben megjelent szabályokból annak a megjegyzésnek a lefordítását, amelynek értelmében a görög hatóságok által megszabott algoritmus szerint zajlik a tesztelés a határátkelőknél, így a tájékoztatásból az szűrődött le – tévesen -, hogy mindenkit tesztelnek, aki a közúti átkelőkön keresztül érkezik az országba.

Az incidens nyomán Bogdan Aurescu külügyminiszter elrendelte az érintett fordítóval való munkaviszony megszüntetését, továbbá a diplomáciai képviselet azon alkalmazottainak szankcionálását, akik jóváhagyták ezeket az információkat.

A Görögországba való beutazás feltételeiről a román külügyminisztérium weboldalán (mae.ro), valamint a görög turisztikai minisztérium honlapján (travel.gov.gr) található részletes tájékoztatás.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük