Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet ajánlott fel olasz klinikáknak

Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet ajánlott fel olasz klinikáknak Külföld

Ferenc pápa harminc lélegeztetőgépet ajánlott fel az új típusú koronavírus-betegség által különösen túlterhelt olasz klinikáknak – közölte a Vatikán csütörtökön.

Hirdetés
Hirdetés

A tájékoztatás szerint a felajánlás lebonyolítását az Alamizsnahivatal végzi. A Kathpress katolikus hírügynökség úgy tudja, az orvosi berendezéseket az utóbbi napokban vásárolták. Hozzátette: a Vatikán haladéktalanul kiválasztja a rászoruló kórházakat, hogy az életmentő eszközöket gyorsan leszállíthassák.

Mindenekelőtt Észak-Olaszországban követelt sok halálos áldozatot a Covid–19 járvány, főleg mivel az intenzív osztályokon hiány volt a betegek kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépekből.

Az olasz polgári védelmi hatóság csütörtök esti tájékoztatója szerint hatszázhatvankettővel emelkedett Olaszországban az új típusú koronavírus-járványban elhunytak száma az elmúlt 24 órában, és így 8165-re nőtt a Covid–19 betegség áldozatainak a száma. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma a szerdai 3491-hez képest  csütörtökre mintegy ezerrel növekedett.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások