Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Félmillió dollárért kelt el a világ első virtuális háza

Félmillió dollárért kelt el a világ első virtuális háza Külföld

Több mint félmillió dollárért kelt a napokban a világ első nem helyettesíthető tokenként (NFT) kínált háza – adta hírül szerdán a CNN.

Hirdetés
Hirdetés

A Mars Ház új tulajdonosa 288 ethereumot – nagyjából 515 ezer dollárt – fizetett a múlt héten Krista Kim digitális művésznek a csupán virtuálisan létező ingatlanért.

A kriptopénzért kapott 3D-s fájlokat a vásárló feltöltheti a „metaverzumba”, ahol online alteregójukon (avatár) keresztül „élhetnek” a felhasználók.

Kim a The Smashing Pumpkins amerikai alternatív rockegyüttes tagjával, Jeff Schroederrel közösen készített kísérőzenét az ingatlanhoz.

A nem helyettesíthető tokenek piacának népszerűsége 2021-ben szinte felrobbant. Minden NFT-nek van saját blockchain alapú digitális „pecsétje”, amely az eredetiségét és tulajdonosát igazolja.

Hétfőn több mint 2,9 millió dollárért kelt el árverésen Jack Dorseynak, a Twitter tulajdonosának első üzenete nem helyettesíthető tokenként a Valuables nevű platformon. A „just setting up my twttr” (éppen létrehoztam a twitteremet) üzenetet Dorsey 2006. március 21-én írta a közösségi mikroblog első üzeneteként.

Március közepén csaknem 70 millió dollárért kelt el egy digitális műalkotás a Christie’s árverésén, amelyen az aukciósház először adott el egy fizikai mivoltában nem létező műtárgyat.

Az Everydays – The First 5000 Days című digitális alkotást az amerikai Mike Winkelmann, művésznevén Beeple készítette. A mű ötezer egyedi kép kollázsa, amelyeket egyenként készítettek naponta több mint 13 éven át. A digitális műalkotásért 69 346 250 dollárt fizetett új tulajdonosa, ezáltal Beeple a három „legértékesebb” élő képzőművész közé került.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. március 31., 18:44
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Azt mondhatnánk hülyeség az egész, és talán igazunk is van. A szomorú az egészben, hogy már most egy virtuális világot élünk és ez csak a következő lépés a tudatlanság fele.
  Már a mai világunk a kulonbozo fele fajta sikerről szól, ami valójában csak egy fogalom, azaz nem létezik.
  Az hogy mi élünk egy képzelet világban, vagy az avatarunk, az csak a tudatlanság hatványozása.