Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Előadás közben támadt idomárjára egy cirkuszi medve

Előadás közben támadt idomárjára egy cirkuszi medve Külföld

A több mint 270 kilós barnamedve egy oroszországi cirkuszi előadás közben vadult meg és támadt idomítójára. A nézőtéren kitört a pánik, végül sokkolóval ártalmatlanították a fenevadat.

Hirdetés
Hirdetés

A medve egy talicska-tologatós mutatványt követően vált kontrollálhatatlanná a cirkuszi porondon Oroszország Karélia régiójában. A feladat elvégzését követően a hatalmas állat először földre vitte idomárját, majd ránehezedve folytatta akcióját – írja a Daily Mail.

A támadásról készült felvételen a védőkordon nélküli nézőtéren az esettől csupán néhány méter távolságra ülő gyerekek sikoltoznak, miközben egy másik cirkuszi alkalmazott próbálja lerugdosni társáról a megvadult medvét.

A több mint 270 kilót nyomó fenevadat elektromos sokkolóval próbálták ártalmatlanítani, miközben a pánikba esett közönség az utazó cirkusz sátrának egyetlen kijárata felé menekült.

A megtámadott idomárról egyelőre csak annyit tudni, hogy sérüléseket szenvedett, de a cirkusz arról nem adott ki tájékoztatást, hogy milyen súlyos sebeket ejtett rajta az állat.

Medvebocsra számítottak, de „grizzly-terminátort” kaptak

„A térdeim még mindig remegnek” – nyilatkozta a felvételt Olonets városában elkészítő Galina Gurieva.

Egy másik néző azt mondta: Eleinte néhány másodpercig mindenki azt hitte, hogy a támadás az előadás része, a pánik akkor kezdődött, amikor az asszisztens elkezdte rúgni a medvét, és elővette a sokkolót.

„Arra számítottunk, hogy aranyos medvebocsokat láthatunk, erre egy hatalmas grizzly-terminátort hoztak be. Semmilyen védelmet nem biztosítottak a nézőknek” – emlékezett vissza egy apuka.

A vadállat még az áramütés után is tovább járkált a porondon, amivel még inkább megijesztette a menekülő nézősereget.

Továbbra is népszerűk az élő állatos mutatványok

A medve az Anshlag Tent Circus egyik legnagyobb attrakciója, a félresikerült előadás neve pedig „A karikalábú és a talicska”.

Történt már hasonló eset Ororszországban. A CNN 2009-ben írt egy cirkuszi medvetámadásról, az azonban egy próba során történt. Akkor a “Medvék a jégen” előadást begyakoroltató idomárok közül egyet megölt, egyet pedig megmart a jégkorcsolyába kényszerített vadállat.

Az élő állatos cirkuszok továbbra is népszerűek Oroszországban annak ellenére, hogy egyre több kampány történik az ilyen előadások megfékezésére és betiltására.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások