Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását

Elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását Külföld

Elfogadták az ENSZ globális migrációs megállapodását a marokkói Marrákesben hétfőn megkezdődött konferencián.

Összesen 150 ország képviselőjének részvételével fogadták el a paktumot. Antonio Guterres ENSZ-főtitkár a tanácskozást megnyitó beszédében azt hangsúlyozta: nem szabad engedni a félelemnek és a migráció kérdését övező hamis narratíváknak.

A főtitkár szerint számos hazugságot terjesztettek a most jóváhagyott migrációs csomaggal kapcsolatban, amelyet Guterres a szenvedés és a káosz megelőzését szolgáló útitervnek nevezett.

Hirdetés
Hirdetés

Az ENSZ globális migrációs megállapodását, amely jogilag nem kötelező érvényű, december 19-én bocsátják szavazásra a világszervezet közgyűlése előtt.

A világszervezet 193 országa 2016 őszén egyezett meg a paktum elfogadásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá, legálissá tétele, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása, valamint a befogadottak integrációjának erősítése.

A jóváhagyás folyamatából Magyarország mellett Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország és Szlovákia is kilépett.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 11., 9:31
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Romania nem lepett ki,mert ide amugy sem fog jonni senki.Innen meg az itt szuletettek is menekulnek ahova csak tehetik,hiszen Romania is egy migrans orszag. Az E.U.tagorszagai kozul innen menekulnek el a legtobben.