Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elbocsátották a pincérnőt, mert túl nagy borravalót kapott

Elbocsátották a pincérnőt, mert túl nagy borravalót kapott Külföld

Egy arkansasi pincérnő hatalmas, 4400 dolláros borravalót kapott, majd elbocsátották, miután nem akarta megosztani kollégáival a kapott összeget.

Hirdetés
Hirdetés

A bőkezű borravalót egy negyvennégy fős társaság elégedettsége jeléül adta Ryan Brandt pincérnőnek és egy másik kollégájának, miután kiszolgálták őket egy Bentonville-i étteremben. Minden vendég 100 dollár borravalót adott abban a hiszemben, hogy az összeget az említett felszolgálók kapják meg.

„Tudtuk, hogy a koronavírus miatt a felszolgálókat nagyon keményen sújtja ez az időszak anyagilag, és ezzel próbáltunk egy kicsit törleszteni nekik” – mondta a CBS 5-nek Grant Wise, a borravalót adó társaság egyik tagja.

Miután a vendégek elmentek, a vendéglátóhely üzletvezetője arra utasította Brandtot, hogy ossza meg kollégáival a kapott összeget, akik nem is segítettek neki a nagy társaság kiszolgálásában.

„Azt mondták, hogy adjam oda a pénzt a műszakvezetőnek, és csak 20 százalékot vihetek haza a borravalóból” – nyilatkozta a pincérnő a New York Postnak.

Brandtet másnap kirúgták az étteremtől. Az Oven and Tap nevű étterem közleményében azt írta, hogy Brandt-et a borravaló-ügyhöz nem kapcsolódó okokból rúgták ki, és hogy még a partin megkapta a neki járó összeget.

A tisztázatlan körülmények között távozott pincérnőnek, a nagy asztaltársaság egyik tagja gyűjtést szervezett, aminek kapcsán 8700 dollárt gyűjtöttek össze.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük