Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

El tudná költeni Bill Gates összes pénzét? Most kipróbálhatja

El tudná költeni Bill Gates összes pénzét? Most kipróbálhatja Külföld

A programozóként dolgozó Neal Agarwal bedobta a 100 milliárd dolláros kérdést: ki tudja Bill Gates teljes vagyonát egy összegben elkölteni úgy, hogy csak meghatározott dolgokat vásárolhat?

Hirdetés
Hirdetés

A Bloomberg Billionaires Indexe szerint Bill Gates jelenleg a világ második leggazdagabb embere. A vagyonát 123 milliárd dollárra becsülik, őt csak Jeff Bezos, az Amazon atyja előzi meg a nem túl szerény méretű 193 milliárd dolláros vagyonával.

Ezek felfoghatatlanul nagy pénzek, ami kapcsán az ember néha elábrándozik, vajon mire költené, ha az ő számláján csücsülne egy ekkora összeg. De mi történne, ha tényleg ott ülne a számlán? Mit vennénk belőle, és mennyit kellene, hogy teljesen elfogyjon?

Erre a gondolatmenetre húzott fel egy jó kis játékot a programozóként dolgozó Neal Agarwal. Agarwal kissé egyszerűsítette a dolgokat: Bill Gates vagyonát 100 milliárd dollárban állapította meg, majd 45 különböző tételt, amikből válogathatunk. Ezek között a legkisebb tételektől a legnagyobbak felé haladva böngészhetünk, és azt is meghatározhatjuk, hogy miből mennyit szeretnénk vásárolni. Csak egy példa: ha vennénk tízmillió lovat, még mindig maradna 75 milliárd dollárunk.

Hogy tökéletesen, minden cent elfogyjon, a mennyiségen folyamatosan változtathatunk – csökkenthetjük vagy épp növelhetjük a mennyiséget.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 2., 14:46
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Embernek ekkora vagyont nem szabadna engedni,hogy felhalmozzon! Pl 50-100 millió dollàrtól 99% os adó megoldanà a kapzsi ember problèmàjàt! A vìrus is lètezik,de az ilyenek kreàltàk a mutàciójàt a Covid 19 et vagyonuk gyarapìtàsàra!!!
  Ne feledjük,hogy Kínàban is sok a fehèr befektető!!!🤑🤑🤑

 • User
  Dátum: 2021. április 4., 11:52
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Billy vagyonának jelentős része nem készpénz, hanem a cégek értéke amelyek a tulajdonában vannak. Ezért nem igazán lehet ugyanúgy megadózni, mint például a fizetést, ahogy itt nálunk ismerjük annak az adózási módját. Ezek a cégek, ugyanúgy mint bárhol máshol, lehetnek nyereségesek vagy veszteségesek. Nyilván, ha nyereséget termelnek, nő az értékük, veszteség esetén esik. Befolyásolja a tőzsde is, hiszen ezeknek nem egyetlen ember a tulajdonosa, bizonyos részük a tőzsdén folyamatosan gazdát cserél, hol kisebb, hol nagyobb áron. Egy cég jövedelmét, persze, meg lehet adózni, de az értékét nem. A nyeresége a többségi tulajdonosnak (jelen példánál Billnek), ilyenkor nem kimondottan a cégből kinyert pénz (ami valóban adóköteles), hanem inkább a befolyás, amilyen szinten bele tud szólni a cégen keresztül a gazdasági folyamatokba. A beleszólást pedig nem igazán lehet adózni, sem 1, sem 99 százalékban.