Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az RMDSZ ügyvezető elnökévé választották Balázs Attilát

Az RMDSZ ügyvezető elnökévé választották Balázs Attilát Külföld

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnökévé választották pénteken, a szövetség kisparlamentjének tekintett Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) ülésén Balázs Attilát.

Hirdetés
Hirdetés

A negyvenéves közgazdászt valamennyi jelenlévő képviselő támogatta. Balázs Attila egy éve megbízottként látta el az ügyvezető elnöki tisztséget. Megbízása az RMDSZ egy év múlva esedékes tisztújító kongresszusáig szól.

Balázs Attilát Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke javasolta a tisztségre. Mint hangsúlyozta: Balázs Attila az RMDSZ gazdasági igazgatójaként több, mint egy évtizede dolgozik a szövetségben, és jól ismeri a szövetség működését, a szervezeteket.

Balázs Attila bemutatkozásában elmondta: nem tartotta politikus alkatnak magát. Hozzátette: a menedzser-szemléletet kívánja érvényesíteni a szövetségben.

Megjegyezte: amióta az RMDSZ kormányra lépett, kiürült az ügyvezető elnökség, mert a munkatársak egy része bukaresti megbízást kapott. Úgy vélte: ennek ellenére az ügyvezető elnökségnek meg kell maradnia a szervezet szívének. Erőt kell csoportosítani a szervezetépítésre, a közösség-szervezésre. Készülni kell a 2024-es évre, amikor majd négy választást tartanak Romániában.

„Amit tenni kell, az nem abból következik, hogy mit szeretnénk, hanem abból, hogy mit lehet” – fogalmazta meg politikai hitvallását Balázs Attila.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük