Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A fiatalokat segíti az Európai Unió

A fiatalokat segíti az Európai Unió Külföld

A gazdaságot megbénító koronavírus-járvány hatására az Európai Unióban és az euróövezetben emelkedett a munkanélküliség, így a fiatal állástalanok száma is. Az Európai Bizottság egy új javaslatcsomaggal állt elő a fiatalok foglalkoztatásának támogatására.

Hirdetés
Hirdetés

A csomag megerősíti a már meglévő eszközök sorát, mint például az Europass digitális platformot, ami egy, az unión belüli mobilitást támogató rendszer.

„Ha állást keres, regisztrál a rendszerben, és segítségével képzési kurzusokra csatlakozhat bárhol Európában” – magyarázza az EU foglalkoztatási biztosa. „Szerintem az Europass már a digitális korszak új szele. A digitális eszközöket, felületeket arra kell használni, hogy megkönnyítsék életünket. És ez egy ilyen. Lehetővé teszi minden munkavállalónak, különösen a fiataloknak, hogy Európát számtalan munkalehetőséggel bíró, elérhető munkaerőpiacnak lássák – fogalmaz Nicolas Schmit.

Idén áprilisban 15 és fél százalék volt a fiatal munkanélküliek aránya az Európai Unióban, 4 tizedszázalékkal magasabb az euróövezetben – de növekvő tendenciát mutat.

Spanyolországban, Olaszországban és Görögországban a legrosszabb a helyzet, ott a fiatalok harmadának nincs állása.

Létezik még az Ifjúsági Garancia (Youth Guarantee) program, mint eszköz – ami négy hónapon belül foglalkoztatást, oktatást, gyakornoki állást vagy szakmai gyakorlatot kínál. Ennek körét bővítik.

(euronews)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük