Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

19 órás lesz a világ leghosszabb repülőútja

19 órás lesz a világ leghosszabb repülőútja Külföld

Éleződik a verseny a világ leghosszabb repülőútjait kínáló légitársaságok között. A Singapore Airlines most beelőzte a konkurenciát, hogy újraindítják a Szingapúr–New York-járatokat. Öt éve már próbálkoztak vele, de leállították, mert túl költségesnek ítélték.

Az újraindított járat 19 óra alatt teszi meg a 15 000 kilométeres távot Szingapúr és New York között.

Ezt csak az ausztráliai Qantas légitársaság Perth–London-járata, illetve a katari légitársaság Auckland–Doha-járata közelítik meg a maguk 17-17,5 órás menetidejével.

A Singapore Airlines a BBC-nek elmondta, hogy akkora igény mutatkozott egy rendszeresen közlekedő, átszállás nélküli repülőjáratra, amivel időt spórolhatnak, hogy muszáj volt újraindítaniuk a szolgáltatást.

A jegyek továbbra sem olcsóbbak, de a légitársaság vadonatúj Airbus gépeket használ, amiken 67 business class, illetve 94 premium economy osztályú ülés van. A borsos jegyárak mellé kétszeri étkezés, illetve kényelmes ágy is jár (prémium kategóriás jegyekhez három étkezés, plusz frissítők). Ebből is látszik, hogy nem a fapados kávédarálók komfortszintjét kínálják, hanem prémium szolgáltatást. Így azért könnyebb kibírni azt a 19 órás utat.

(Index/BBC)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 12., 9:30
    ÉRTÉKELÉS: 2

    A képen egy Airbus A380-800 -as repülőgép látható, viszont ezt a távolságot egyedül az Airbus A350-900 ULR (Ultra Long Range) képes megtenni.